De kraamafdeling van het Imeldaziekenhuis in Bonheiden verzacht de pijn bij weeën met een VR-bril.
Volledig scherm
De kraamafdeling van het Imeldaziekenhuis in Bonheiden verzacht de pijn bij weeën met een VR-bril. © David Legreve

Kraamafdeling Imeldaziekenhuis zet VR-bril in tijdens weeën: “Bril brengt zwangere vrouwen in een rustgevende wereld”

BonheidenZwangere vrouwen kunnen sinds kort tijdens hun arbeid op de kraamafdeling van het Imeldaziekenhuis in Bonheiden een Virtual-Rality-bril opzetten. Dit zou hen minder pijnlijke momenten bij de weeën doen ervaren. “Maar zodra de persweeën opkomen, gaat die uiteraard af”, klinkt het bij Imelda. 

 1. N-VA vreest “57% meer voertuigen na opening Tangent”, schepen niet opgezet met “bangmakerij”: “Effect zal juist positief zijn”
  PREMIUM
  Bonheiden/Mechelen

  N-VA vreest “57% meer voertuigen na opening Tangent”, schepen niet opgezet met “bangmake­rij”: “Effect zal juist positief zijn”

  “Na een goed feestje zet je je vuilbak ook niet bij je buur.” N-VA maakt zich ongerust over de impact van de opening van de Tangent in Mechelen op het verkeer richting Bonheiden. “Volgens het Planbureau zal het aantal voertuigen toenemen met maar liefst 57%”, zegt oppositieraadslid Guido Vaganée. “Bangmakerij”, reageert schepen van Mobiliteit Bart Vanmarcke. “Het effect zal net positief zijn.”
 2. Buren van Rock Werchter krijgen rondleiding in coulissen van festivalweide: “Voor welke grote popster is de mainstage ontworpen?”
  PREMIUM
  WERCHTER

  Buren van Rock Werchter krijgen rondlei­ding in coulissen van festival­wei­de: “Voor welke grote popster is de mainstage ontworpen?”

  Het VIP-terras achter het hoofdpodium van Rock Werchter liep woensdagavond aardig vol, terwijl de festivalweide er nog desolaat bij lag. ‘De buren’ van het festival werden even in de watten gelegd en mochten een kijkje nemen op het festivalterrein. Een enthousiaste gids was kwistig met interessante weetjes over het festival. Wij keken en luisterden mee.