Een display vlakbij de plaatsen voor kortparkeren toont de resterende parkeertijd.
Volledig scherm
Een display vlakbij de plaatsen voor kortparkeren toont de resterende parkeertijd. © rv

Kortparkeren met aftelklok van start: “Genoeg alternatieven voor wie langer wil winkelen”

Met zes parkeerplaatsen voor kortparkeren in het centrum van Bonheiden wil het gemeentebestuur voor meer rotatie vlakbij de winkels zorgen. De bijhorende aftelklok met display zorgde eerder voor kritiek en werd als een ‘publieke schandpaal’ gezien. “Dit is nochtans een positief project, er werd zelfs al aan kortparkeren gedaan nog vóór de display werkte”, lacht schepen van Mobiliteit Bart Vanmarcke (Open Vld).

 1. Putte haalt organisatie BK in huis en bevestigt reputatie als wielergemeente: “Groot deel van de investeringskost zullen we kunnen terugverdienen”
  PREMIUM
  Putte

  Putte haalt organisa­tie BK in huis en bevestigt reputatie als wielerge­meen­te: “Groot deel van de investe­rings­kost zullen we kunnen terugver­die­nen”

  De gemeente Putte zal in 2027 het Belgisch kampioenschap wielrennen voor dames en heren elite mogen organiseren. In 2023 is Putte ook gastheer voor het BK voor beloften en elite zonder contract en in 2025 voor de nieuwelingen U17. Putte betaalt 295 000 euro om de kampioenschappen te mogen ontvangen. “Maar er is een groot terugverdieneffect”, maakt het gemeentebestuur zich sterk.
 2. Nieuwe manier van kortparkeren voer voor discussie: “Een schandpaal? Eerder een duwtje in de rug”

  Nieuwe manier van kortparke­ren voer voor discussie: “Een schandpaal? Eerder een duwtje in de rug”

  De gemeente Bonheiden experimenteert vanaf halfweg september met een nieuwe manier van kortparkeren. Een display geeft aan hoelang iemand geparkeerd staat. Een aftelklok met groene cijfers telt de minuten af, een optelklok met rode geeft aan hoelang een wagen in overtreding staat. “Een publieke schandpaal”, zeggen sommige. “Eerder een duwtje in de rug voor parkeerders, omdat ze weten dat eventueel negatief gedrag zichtbaar is”, nuanceert schepen van Mobiliteit Bart Vanmarcke (Open Vld).