Krisje Peeters en haar assistentiehond Rubi, die begin oktober overleed.
Volledig scherm
Krisje Peeters en haar assistentiehond Rubi, die begin oktober overleed. © Krisje Peeters

Kindergemeenteraad eert overleden Rubi met hondenwandeling voor goed doel

De kindergemeenteraad van Bonheiden organiseert in samenwerking met de jeugddienst op zondag 1 december een hondenwandeling. De opbrengst gaat integraal naar Hachiko vzw. Start en aankomst is aan Sint-Maartensberg Rijmenam. 

0 reacties

 1. Krisje treurt om dood van hulphond, vrienden zamelen geld in voor nieuwe ‘Rubi’: “Ik heb al uren gehuild, van verdriet, maar ook van ontroering”

  Krisje treurt om dood van hulphond, vrienden zamelen geld in voor nieuwe ‘Rubi’: “Ik heb al uren gehuild, van verdriet, maar ook van ontroering”

  Vrienden van Krisje Peeters (46) uit Rijmenam zijn gestart met een inzamelactie ‘Samen voor Rubi’. Rubi was de geliefde assistentiehond van de rolstoelgebruikster. Het dier overleed begin deze maand nadat het in het Vrijbroekpark in Mechelen van een sluikstort at. “Een nieuwe hond opleiden kost 25.000 euro. We stoppen niet vooraleer we dat bedrag bijeen hebben”, zegt Linda Willems.
 2. Inschrijvingen Kadodderloop geopend: “Wie voorinschrijft betaalt de helft van inschrijvingsgeld”
  Sint-Katelijne-Waver

  Inschrij­vin­gen Kadodder­loop geopend: “Wie voorin­schrijft betaalt de helft van inschrij­vings­geld”

  De inschrijvingen voor het loopevenement Kadodderloop zijn geopend. Op vrijdag 3 juni laat de gemeente je opnieuw de loopschoenen aantrekken voor verschillende afstanden. “Je kan voorinschrijven tot en met maandag 30 mei. Om de avond van de Kadodderloop lange wachttijden te vermijden, roepen we de lopers op om zoveel mogelijk vooraf in te schrijven. Als je voorinschrijft, betaal je trouwens maar de helft dan wanneer je de dag zelf nog inschrijft”, klinkt het. Dit jaar krijg je de keuze uit 5 en 10 km. Er vinden ook een G-loop, kleuterjogging, kinderjogging en een Fun Run plaats. Op voorhand inschrijven kost je 4 euro. Per betalende deelnemer gaat 1 euro naar Think Pink.
 3. Cultuurcentrum trekt lessen uit corona: gespreide ticketverkoop en witruimte voor last-minute kansen
  Mechelen

  Cultuurcen­trum trekt lessen uit corona: gespreide ticketver­koop en witruimte voor last-minute kansen

  De seizoensbrochure 2022-2023 van Cultuurcentrum Mechelen (CCM) ziet er mager uit. Letterlijk, maar ook inhoudelijk. Het kiest immers voor een nieuwe aanpak met een meer gespreide ticketverkoop en de nodige witruimte voor last-minute kansen. “We hebben geleerd uit corona”, zegt cultuurschepen Björn Siffer. Het programma is daarom niet minder boeiend. De ambitie: na de pandemiedip opnieuw opklimmen naar 30.000 bezoekers.