Cafébaas Niels Van Peer van Kafee Spek aan zijn terras.
Volledig scherm
PREMIUM
Cafébaas Niels Van Peer van Kafee Spek aan zijn terras. © Antoon Verbeeck

Kafee Spek in Rijmenam niet te spreken over avondklok voor horeca: “Op een steenworp van hier mag je wel na 23 uur een pint drinken”

Bij Kafee Spek in Rijmenam (Bonheiden), grenzend aan de provincie Vlaams-Brabant, zijn ze niet te spreken over de verplichte avondklok voor de horeca. De zaak moet de komende weken om 23 uur de deuren sluiten, terwijl een kilometer verder de concurrentie in Vlaams-Brabant nog pintjes mag tappen. “We hebben ons altijd netjes aan de maatregelen gehouden, maar dit gaat er los over”, aldus de cafébaas.

  1. “Veljkovic moest als spijtoptant zwijgen tegen derden”
    Mechelen/Beveren/Brussel

    “Veljkovic moest als spijtop­tant zwijgen tegen derden”

    Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft in de matchfixingzaak rond de wedstrijd KV Mechelen-Waasland-Beveren van maart 2018 geen rekening gehouden met de spijtoptantenregeling die voetbalmakelaar Dejan Veljkovic had afgesloten met het federaal parket. Die regeling verhinderde hem immers om enige verklaring af te leggen, waardoor hij zich niet volledig heeft kunnen verdedigen. Daarnaast nam de verdediging de tuchtprocedure voor de geschillencommissie en het BAS onder vuur.