Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © rv

Interactieve wandelingen tijdens ‘Buitenspeeldag’ in Bonheiden

BonheidenTeam Sport & Jeugd en de cultuurdienst van Bonheiden organiseren tijdens de ‘Buitenspeeldag’ van 21 april interactieve wandeltochten. Kinderen krijgen onderweg een aantal opdrachten voorgeschoteld.

 1. Coronacrisis verhoogt vraag naar buitensportinfrastructuur, dus opent Sport Vlaanderen eerste Zensportplatform in Hofstade
  Hofstade

  Coronacri­sis verhoogt vraag naar buiten­sport­in­fra­struc­tuur, dus opent Sport Vlaanderen eerste Zensport­plat­form in Hofstade

  In het domein Sport Vlaanderen in Hofstade heeft Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) zondag het allereerste Zensportplatform van Vlaanderen geopend. Op dat platform midden in de natuur kan je in alle rust zensporten zoals yoga, tai chi en pilates beoefenen. Mede door de coronacrisis is de vraag naar zensporten in openlucht fors toegenomen.
 2. Gaat Leuven handhaven in ‘plexigate’? “Dan zou men optreden tegen schermen waarvoor de stad een samenaankoop organiseerde”
  PREMIUM
  Leuven
  1

  Gaat Leuven handhaven in ‘plexigate’? “Dan zou men optreden tegen schermen waarvoor de stad een samenaan­koop organiseer­de”

  Het Leuvens stadsbestuur zou volgens oppositiepartij N-VA van plan zijn om de plexiregels met ingang vanaf woensdag alsnog te laten handhaven. “Onbegrijpelijk”, stellen Lorin Parys (N-VA) en Katrien Houtmeyers (N-VA) die oproepen tot “plexibiliteit”. Wat gaat burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) doen: een oogje dichtknijpen of handhaven?
 3. Indringers maken op twee plekken buit in het Provinciedomein
  LEUVEN

  Indringers maken op twee plekken buit in het Provincie­do­mein

  In het Provinciedomein in Kessel-Lo is in de nacht van zondag op maandag ingebroken op twee verschillende plaatsen. Een afgesloten container in de buurt van het zwembad werd opengebroken. Uit deze container werd een waterpomp gestolen. Ook het rolluik van de kiosk aan het zwembad werd geforceerd. Uit het verkooppunt werd een aanzienlijke hoeveelheid snoep ontvreemd. De politie kwam ter plaatse en stelde een onderzoek in.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"