De bril analyseert de oogschokken van de patiënt
Volledig scherm
De bril analyseert de oogschokken van de patiënt © Imelda

Imeldaziekenhuis zet ‘skibril’ in bij onderzoeken naar duizeligheid: “Helpt bij het stellen van de juiste diagnose”

BonheidenDe Neus-keel-oorartsen van het Imeldaziekenhuis in Bonheiden maken sinds kort gebruik van een video-oculoscopie of videobril bij patiënten die last hebben van duizeligheid. De bril neemt beelden van de oogbewegingen van de patiënt, wat de artsen helpt bij het stellen van de juiste diagnose.

 1. Oppositiepartij N-VA omschrijft ANPR-camera’s in Leuven als ‘boetevalstrikken’: “Stadsbestuur verpulvert haar eigen records”
  PREMIUM
  1

  Oppositie­par­tij N-VA omschrijft AN­PR-camera’s in Leuven als ‘boete­valstrik­ken’: “Stadsbe­stuur verpulvert haar eigen records”

  Uit cijfers die N-VA Leuven opvroeg, blijkt dat de stad nooit eerder zoveel inkomsten vergaarde uit GAS-boetes via de ANPR-camera’s. Volgens de oppositiepartij is de slimme technologie dan ook geen maatregel om de verkeersveiligheid te verhogen, maar eerder een melkkoe om de stadskas te spijzen: “We klokken in 2022 op een verbijsterend bedrag”, klinkt het. Het stadsbestuur blijft erbij dat de ANPR-camera’s worden ingezet om de Leuvense wegen veiliger te maken.
  Leuven
 2. Studenten beeldende kunsten openen expo in Putse bib

  Studenten beeldende kunsten openen expo in Putse bib

  Na het leerlingenconcert van muziek en woordkunst is het de beurt aan de studenten beeldende kunsten om hun kunnen te tonen aan de buitenwereld. In zaal Peultebossen van de Putse bib kan je tot en met 28 maart hun expo bezoeken.” De expo staat dit jaar in het teken van ‘kunst is een lijn rond je gedachten’, geïnspireerd op Gustav Klimt. De jeugdige kunstenaars en hun leerkrachten visualiseerden dit thema op een prachtige manier”, vertelt schepen van Cultuur Inge De Bie (Lijst Burgemeester). Kinderschepen van cultuur Lore De Weerdt had de eer om de tentoonstelling officieel te openen. Inkom is gratis.
  Putte