Het nieuwe inkomgebouw krijgt een cafetaria met terras.
Volledig scherm
Het nieuwe inkomgebouw krijgt een cafetaria met terras. © Imeldaziekenhuis

Imelda vervangt inkomhal en breidt parking uit

BONHEIDENHet Imeldaziekenhuis start dit jaar met de bouw van een nieuwe inkomhal en breidt parking B uit met een 150 parkeerplaatsen. Het gaat om een investering van 13 miljoen euro. De ingebruikname is gepland in 2019. Restaurantketen Lunch Garden zal de nieuwe cafetaria uitbaten.

 1. Politie flitst 83 autobestuurders tijdens snelheidscontroles

  Politie flitst 83 autobe­stuur­ders tijdens snelheids­con­tro­les

  De politie van Bodukap (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Putte) heeft tijdens twee verschillende snelheidscontroles 83 chauffeurs geflitst. De politie stond onder meer opgesteld langs de Heistsesteenweg en in de Pachtersdreef in Putte. Daar mag er respectievelijk 50 en 30 kilometer per uur worden gereden. De hoogst gemeten snelheid op de Heistsesteenweg bedroeg 71 kilometer per uur, langs de Pachtersdreef reed één chauffeur 50 kilometer per uur. Alle snelheidsovertreders zullen binnenkort een proces-verbaal in de brievenbus mogen verwachten. In totaal controleerde de politie 366 chauffeurs.
  Putte
 2. Belgische primeur bij Imeldaziekenhuis: “Artificiële intelligentie brengt doorbloeding van hart in kaart”

  Belgische primeur bij Imeldazie­ken­huis: “Artifi­ciële intelligen­tie brengt doorbloe­ding van hart in kaart”

  In het Imeldaziekenhuis in Bonheiden heeft men een Belgische primeur beet. Als eerste ziekenhuis van het land maken radiologen er gebruik van artificiële intelligentie om de doorbloeding van het hart te kunnen beoordelen op basis van cijfers in plaats van zwart-witbeelden. En dat heeft alleen maar voordelen, zowel voor de patiënt als arts. “Binnen de seconde kan je zien of er al dan niet iets aan de hand is”, klinkt het.
  Bonheiden