BONHEIDEN - LINKS: een ANPR-camera / Rechts: Schepen van mobiliteit Bart Vanmarcke (Open VLD) op de Muizensteenweg waar destijds de eerste ANPR-camera werd geplaatst.
Volledig scherm
BONHEIDEN - LINKS: een ANPR-camera / Rechts: Schepen van mobiliteit Bart Vanmarcke (Open VLD) op de Muizensteenweg waar destijds de eerste ANPR-camera werd geplaatst. © David Legreve

Gemeente Bonheiden wil 22 ‘private’ trajectcontroles uitrollen: kan dat zomaar?

BonheidenDe komende 2 jaar wil Bonheiden maar liefst 22 nieuwe trajectcontroles realiseren. De investering gebeurt volledig door een private partner van de gemeente, in ruil voor een vast percentage van de boete-inkomsten. “Voor ons als gemeente kost het dus amper iets”, zegt schepen van mobiliteit Bart Vanmarcke (Open Vld). Dergelijke samenwerking is nog nooit eerder opgezet en het uitrollen van zoveel trajectcontroles in een kleine gemeente zoals Bonheiden is ongezien.

  1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
    Livios

    Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

    Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.