BONHEIDEN - LINKS: een ANPR-camera / Rechts: Schepen van mobiliteit Bart Vanmarcke (Open VLD) op de Muizensteenweg waar destijds de eerste ANPR-camera werd geplaatst.
Volledig scherm
BONHEIDEN - LINKS: een ANPR-camera / Rechts: Schepen van mobiliteit Bart Vanmarcke (Open VLD) op de Muizensteenweg waar destijds de eerste ANPR-camera werd geplaatst. © David Legreve

Gemeente Bonheiden wil 22 ‘private’ trajectcontroles uitrollen: kan dat zomaar?

BonheidenDe komende 2 jaar wil Bonheiden maar liefst 22 nieuwe trajectcontroles realiseren. De investering gebeurt volledig door een private partner van de gemeente, in ruil voor een vast percentage van de boete-inkomsten. “Voor ons als gemeente kost het dus amper iets”, zegt schepen van mobiliteit Bart Vanmarcke (Open Vld). Dergelijke samenwerking is nog nooit eerder opgezet en het uitrollen van zoveel trajectcontroles in een kleine gemeente zoals Bonheiden is ongezien.

 1. Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldgevoel draag ik nog altijd mee”
  PREMIUM
  TV
  21

  Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldge­voel draag ik nog altijd mee”

  Het is een Gert Verheyen (52) die we nog niet eerder zagen. Wanneer zijn drie zoons in ‘Over de oceaan’ vertellen dat hun papa sinds de scheiding weinig initiatief neemt om contact met hen te zoeken, kan de nuchtere voetbalanalist zijn tranen niet bedwingen. Wat volgt is een bijzonder open getuigenis over ‘de grootste mislukking uit zijn leven’. “Het moment dat ik hen vertelde dat ik wegging, vergeet ik nooit meer.”
 2. IN BEELD. Kersverse Gouden Schoenwinnares keert huiswaarts met trofee: “Mijn telefoon is ontploft, maar ik beloof iedereen terug te bellen”
  Leuven

  IN BEELD. Kersverse Gouden Schoenwin­na­res keert huiswaarts met trofee: “Mijn telefoon is ontploft, maar ik beloof iedereen terug te bellen”

  “Historisch.” Zo werd de verkiezing van de Gouden Schoen omschreven in het perslokaal van OH Leuven. Niet alleen mocht de club vier nominaties leveren voor de verkiezing in het vrouwenvoetbal, als eerste doelvrouw ooit mocht Nicky Evrard de allerhoogste erkenning in het voetbal mee naar huis nemen. Deze middag nam de kersverse Gouden Schoen even de tijd voor een praatje.
 1. Dienstencentrum organiseert adviesmoment in De Mettenberg
  Bonheiden

  Diensten­cen­trum organi­seert adviesmo­ment in De Mettenberg

  Het dienstencentrum van Bonheiden organiseert op woensdag 8 februari een adviesmoment. Deelnemers kunnen er hun mening kwijt over de werking van het dienstencentrum. “Om beter te kunnen inspelen op de lokale noden en af te stemmen op wat al bestaat in de buurten, organiseert het dienstencentrum jaarlijks twee adviesmomenten. Heb je suggesties over hoe de buurtwerking beter of anders kan? Neem dan deel aan het volgende adviesmoment op woensdag 8 februari om 10 uur”, deelt het dienstencentrum mee. Het adviesmoment vindt plaats in De Metteberg, Sint-Maartensberg 2 in Rijmenam. Inschrijven kan via mail naar dienstencentrum@bonheiden.be of ter plaatse in dienstencentrum De Metteberg.
 2. Aantal woninginbraken in Leuven terug op hetzelfde niveau als voor corona: “Groot verschil tussen deelgemeenten valt wel op”
  Leuven

  Aantal woningin­bra­ken in Leuven terug op hetzelfde niveau als voor corona: “Groot verschil tussen deelgemeen­ten valt wel op”

  De politie van Leuven registreerde vorig jaar 446 woninginbraken. Een verdubbeling in vergelijking met coronajaar 2021. De Leuvense politie stelt daarmee vast dat de inbraakcijfers terug op het niveau van voor corona zitten, maar dat het aantal mislukte inbraken wel in de lift zit. Er is ook een opvallend groot verschil in het aantal inbraken tussen de Leuvense deelgemeenten.