bonheiden aankomst swa mont ventoux
Volledig scherm
PREMIUM
bonheiden aankomst swa mont ventoux © Marc Aerts

François is terug van klimactie op Mont Ventoux voor goed doel: “Geen dertig beklimmingen, maar wel een nieuw record”

Bonheiden/KeerbergenFitnessuitbater en fervent fietser François van Velthoven (52) heeft vorige week de mythische Mont Ventoux vijftien keer beklommen voor het goede doel. Op zondag kwam hij aan in Bonheiden voor een officiële verwelkoming en kon hij een beweegrobot overhandigen aan Marthe (7). In eerste instantie had François dertig beklimmingen voor ogen, maar een mistral gooide roet in het eten. “Maar mijn missie is geslaagd. Marthe is content, dus ik ook”

 1. KEMPENSE KLEPPERS. Miljoenen kinderen spelen wereldwijd met Clics uit Wuustwezel: “Geen enkele winkel wilde ze... tot ik een huis van 700.000 blokjes liet bouwen”
  PREMIUM
  Wuustwezel

  KEMPENSE KLEPPERS. Miljoenen kinderen spelen wereldwijd met Clics uit Wuustwezel: “Geen enkele winkel wilde ze... tot ik een huis van 700.000 blokjes liet bouwen”

  Vele miljoenen kinderen in tientallen landen hebben er zich al kostelijk mee geamuseerd: de speelgoedblokjes van Clics. En nee, die rollen niet in China uit een fabriek. Vanuit Wuustwezel heeft Hedwig Van Roy er een wereldsucces van gemaakt, en dat met amper 17 personeelsleden. “Lego is nog een heel pak groter dan ons, maar Clics is wel een evergreen geworden.” Ondertussen is de ondernemer ook nog met een bijzonder ‘nevenproject’ gestart: drijvende zonnepanelen.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 2. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.
 3. TOOP uit Leuven lanceert eerste 3D geprinte kinderbril van Belgische bodem: “De innovatieve monturen zijn verkrijgbaar in elf kleuren en drie maten”
  PREMIUM
  Leuven

  TOOP uit Leuven lanceert eerste 3D geprinte kinderbril van Belgische bodem: “De innovatie­ve monturen zijn verkrijg­baar in elf kleuren en drie maten”

  Kinderoptiekzaak TOOP lanceert voor het eerst in België een eigen collectie 3D geprinte brilmonturen. “We werken voor deze innovatie samen met het Leuvense bedrijf Materialise. De 3D geprinte monturen zijn een duurzaam en lokaal alternatief voor de klassieke monturen. En van restafval bij de productie is geen sprake meer”, vertelt Nathalie Bladt van de bekende winkel in Mechelsestraat.