Leo Van Dessel (ondervoorzitter Cultuurraad) Raf Van Assche, Alain Noëz en Jan Dewinter (initiatiefnemers Rijmrock) Lode Van Looy (Burgemeester), Mieke Van den Brande (schepen van Cultuur) en Griet Cockaerts (voorzitter Cultuurraad).
Volledig scherm
Leo Van Dessel (ondervoorzitter Cultuurraad) Raf Van Assche, Alain Noëz en Jan Dewinter (initiatiefnemers Rijmrock) Lode Van Looy (Burgemeester), Mieke Van den Brande (schepen van Cultuur) en Griet Cockaerts (voorzitter Cultuurraad). © rv

Festival RijmRock wint Cultuurpluim 2021: “Plannen om deze zomer festival te verhuizen naar Dijledonk-site”

BonheidenHet festival RijmRock is de winnaar van de Cultuurpluim 2021, een officiële gemeentelijke erkenning voor een opmerkelijke culturele geleverde prestatie door een persoon of vereniging. De initiatiefnemers van Rijmrock, Raf Van Assche, Alain Noëz en Jan Dewinter, dragen de prijs op aan alle verenigingen en de vele vrijwilligers die jaarlijks bij het festival helpen. 

 1. Corona slaat toe bij Bonheidense scholen: Kleuterschool Gekko en twee klassen Gebo in quarantaine
  Bonheiden

  Corona slaat toe bij Bonheiden­se scholen: Kleuter­school Gekko en twee klassen Gebo in quarantai­ne

  In Bonheiden gaat gemeentelijke kleuterschool Gekko vanaf volgende week in quarantaine. Ook bij de lagere school Gebo blijven twee klassen minstens een week van school na een besmetting. “Bij Gekko bleek een kleuter besmet te zijn met Covid-19, waarna een leerkracht positief heeft getest op het virus. Aangezien zij in nauw contact stond met haar collega’s, dienen ook zij thuis te blijven. Daardoor is er te weinig personeel beschikbaar om komende week de deuren te openen. Eind volgende week vindt er een nieuw testmoment plaats, op vrijdag werd de school al eens getest”, weet burgervader van Bonheiden Lode Van Looy (BR30). “In de Gebo zijn er twee kinderen uit hetzelfde gezin positief getest. Hun klassen blijven een week thuis. Ook vier leerkrachten en de directrice zullen komende week niet naar school gaan en in quarantaine zitten.”
 1. Eerbetoon met fiets voor Heffenaar die overleed tijdens duik: “Frank keek echt uit naar zijn eerste deelname aan de 1000 km van Kom op tegen Kanker”
  PREMIUM
  Heffen/Berlaar-Heikant

  Eerbetoon met fiets voor Heffenaar die overleed tijdens duik: “Frank keek echt uit naar zijn eerste deelname aan de 1000 km van Kom op tegen Kanker”

  Vrienden, collega’s en familie van de overleden Heffenaar Frank Dams (48) brachten op donderdagvoormiddag een eerbetoon in de vorm van een fietsrit van Mechelen naar Berlaar-Heikant. De vakbondssecretaris bij ABVV, die vorige maand overleed tijdens een duik in de Ekerse Putten, zou dezer dagen mee op de fiets springen voor de ‘1.000 km voor Kom op tegen Kanker’. “Mijn eerste rondje met de fiets zonder Frank was een emotionele rollercoaster”, aldus zijn echtgenote.
 1. Twaalfjarige Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"
  Play

  Twaalfjari­ge Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"

 2. Dankzij deze simpele TikTok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser
  Play

  Dankzij deze simpele Tik­Tok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser