De Vlaamse Stichting Verkeerskunde, de kindergemeenteraad en het lokaal bestuur organiseerden de Dag rond Veilig Verkeer
Volledig scherm
De Vlaamse Stichting Verkeerskunde, de kindergemeenteraad en het lokaal bestuur organiseerden de Dag rond Veilig Verkeer © Marc Aerts

Dag rond Veilig Verkeer voor kinderen op Kerkplein: “Leren over dode hoek en het belang van de gordel”

 1. Is ‘Wonen in eigen streek’-decreet het antwoord op (te) duur wonen in Leuven? Stadsbestuur heeft bedenkingen: “Hoe gaan we dat financieren?”
  PREMIUM
  Leuven
  3

  Is ‘Wonen in eigen streek’-de­creet het antwoord op (te) duur wonen in Leuven? Stadsbe­stuur heeft bedenkin­gen: “Hoe gaan we dat financie­ren?”

  Voor heel wat Leuvenaars is wonen in eigen stad een utopie. Zelfs wonen in eigen streek is vaak onhaalbaar door de alsmaar stijgende prijzen. De universiteitsstad is dan ook met grote voorsprong de duurste centrumstad van Vlaanderen. Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) wil nu tegengas geven met het WIES-decreet, zodat steden en gemeenten 50 tot 100% van de grondwaarde voor hun rekening nemen. De langverwachte wonderoplossing of eerder een druppel op een te hete plaat?