BONHEIDEN Circus Pipo maakt zich klaar om op 7 juli te heropenen
Volledig scherm
BONHEIDEN Circus Pipo maakt zich klaar om op 7 juli te heropenen © David Legreve

Circus Pipo, dat al sinds maart vorig jaar in Bonheiden verblijft, maakt zich klaar voor eerste nieuwe shows na lockdown: “De zenuwen beginnen te komen”

Bonheiden“Als ik al denk aan de eerste bezoekers aan de kassa, begint het in mijn buik te kriebelen.” Bij Circus Pipo staan ze te popelen om vanaf 7 juli opnieuw hun acts voor een publiek te brengen. De circusfamilie verbleef door corona sinds maart 2020 op een weide langs de Putsesteenweg in Bonheiden, een record voor het rondtrekkend gezelschap.

 1. Drie kopstukken van grote drugsbende in Antwerpen opgepakt, aansturing gebeurde vermoedelijk vanuit Dubai
  Play
  Antwerpen

  Drie kopstukken van grote drugsbende in Antwerpen opgepakt, aansturing gebeurde vermoede­lijk vanuit Dubai

  De politie en het parket hebben, in het kader van het onderzoek naar Sky ECC, op 9 augustus 21 huiszoekingen gedaan in de provincie Antwerpen. Daarbij zijn drie personen tussen 32 en 39 jaar opgepakt. Het gaat om kopstukken in het Antwerpse drugsmilieu. Er werd ook ruim 900.000 euro cash in beslag genomen. Het gerecht heeft vermoedens dat de hele bende wordt aangestuurd vanuit Dubai.
 2. Circus Pipo al bijna een jaar in lockdown in Bonheiden: “Zelfs tijdens oorlog nooit zo lang zonder publiek”
  PREMIUM

  Circus Pipo al bijna een jaar in lockdown in Bonheiden: “Zelfs tijdens oorlog nooit zo lang zonder publiek”

  Circus Pipo streek in maart vorig jaar — met clowns, trapezisten en een gewéldige haan — neer in Bonheiden en daar zitten ze twee lockdowns later nog altijd. “We horen hier intussen bij het decor”, lacht circusbazin Dolly Heppenheimer (50). Met haar bonte circusfamilie blijft ze er dapper de moed inhouden, maar ze kijkt ook reikhalzend uit naar alstublieft enig perspectief. “We missen de opwinding van de shows, de ambiance en het publiek. Wij missen ons leven, quoi.”
 1. 35 kilometer per uur te snel in bebouwde kom
  Bonheiden

  35 kilometer per uur te snel in bebouwde kom

  Bij een snelheidscontrole op de Rijmenamseweg in Bonheiden is een chauffeur geflitst met 85 kilometer per uur. Op die plek mag er maximum 50 kilometer per uur worden gereden. De man reed dus 35 kilometer per uur te snel. Allicht zal de chauffeur binnenkort worden gedagvaard voor de politierechter in Mechelen. In totaal werden er op de Rijmenamseweg 1.179 chauffeurs gecontroleerd, elf chauffeurs reden te snel. Ook op Achterdiedonken werd er een snelheidscontrole gehouden. Hier mag er niet sneller worden gereden dan 30 kilometer per uur. Vijf chauffeurs van de 25 gecontroleerden hielden er zich niet aan. De maximum snelheid die er werd gemeten bedroeg 58 kilometer per uur.
 2. Herinrichting Zandpoortvest eind volgende week klaar: “Volgende fase wordt een van de moeilijkste”
  Mechelen

  Herinrich­ting Zandpoort­vest eind volgende week klaar: “Volgende fase wordt een van de moeilijk­ste”

  De herinrichting van de Vesten schiet goed op. Geheel volgens planning zullen de werkzaamheden op de Zandpoortvest eind volgende week zijn afgerond. De maandag erop kan worden gestart met Hendrik Speecqvest, Schuttersvest en Van Benedenlaan. Daar wordt meer hinder verwacht, met onder meer een afgesloten Brusselsepoortstraat. “Het is een van de moeilijkste fases van de werken.”