Merlijn met Ben de lawaaierige haan.
Volledig scherm
PREMIUM
Merlijn met Ben de lawaaierige haan. © David Legreve

Buurvrouw telt hoe vaak haan Ben kraait en stapt naar vrederechter: “3.318 kukeleku’s per dag”

Hij heet Ben, is twee jaar oud en is de beste vriend van het licht autistische meisje Merlijn (16). Ben is een witte krielhaan en vormt sinds gisteren ook het voorwerp van een juridische strijd, voor het vredegerecht in Mechelen. Eén buurvrouw heeft last van zijn gekraai – zo’n drieduizend kukeleku’s per dag, volgens haar eigen telling – en wil dat een rechter nu opdracht geeft hem uit de buurt te verwijderen.

131 reacties

 • Samir Zekhnini

  7 maanden geleden
  Volledig begrijpelijk. Hier is het nog erger, in de nacht (vanaf 03:00) meneer de haan en in de dag « perron 1,2,3 & 4 ». Oh ja, ik woon in Zaventem, was de vliegtuigen bijna vergeten... Mensen die geluidsoverlast minimaliseren maken het zelf niet mee. Hanen —> boerderij
 • Sobek Wessels

  1 jaar geleden
  Het is niet enkel de haan Ben maar in de directe omgeving , Straat zijn wel meerdere Hanen en die kraaien tegen elkaar op ...van welke Haan heeft de buurvrouw nu eigenlijk last , welke kraait het meeste ? Heeft ze dat kunnen vaststellen ? Ook is dit een landelijke omgeving waar nu eenmaal bepaalde geluiden voorkomen ? In de stad heb je ook veel geluiden waar je niets tegen kan doen zoals de tram of auto's ?
 • Gerard Bloemen

  1 jaar geleden
  3318 keer per dag ? Heeft mevrouw wel juist geteld ? Dan zou deze haan nooit slapen, reken maar eens uit !
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Hebben we nu echt niets uit de hele Corona-periode geleerd?! Gelukkig KAN ze nog de haan horen...
 • Danny De Graeve

  1 jaar geleden
  Eerst respectvol vragen iets eraan te doen. Zoniet, knal ik dat beest zen kop eraf. Ik werk in ploegen en men (nacht)rust is heilig. Wederzijds respect das alles.
 1. Geen digitale editie van festival Krank, wel een lounge met tafels
  Bonheiden

  Geen digitale editie van festival Krank, wel een lounge met tafels

  Aan de Krankhoeve in Bonheiden vindt op 7 augustus de derde editie van het festival Krank plaats. Vorig jaar was het festival nog louter digitaal, deze keer kan je in een lounge aan tafels komen feesten. Inschrijven voor het festival is dan ook verplicht. Er is keuze uit tafels van 2, 4, 6 of 8 personen. “Domein Krankhoeve wordt opnieuw omgetoverd tot een heus festivalterrein voor deze nieuwe editie van Krank Lounge. Krank zal jullie een ganse avond meevoeren met de beste dj-sets van lokaal talent uit onze gemeente. En ook Funktastix zal opnieuw Krank mee laten knallen”, deelt de gemeente mee. Hapjes en drankjes worden voorzien. Het festivalterrein gaat open om 16 uur. Het feest duurt tot middernacht. Een tafel reserveren doe je via www.berentrode.be/krank.