Merlijn met Ben de lawaaierige haan.
Volledig scherm
PREMIUM
Merlijn met Ben de lawaaierige haan. © David Legreve

Buurvrouw telt hoe vaak haan Ben kraait en stapt naar vrederechter: “3.318 kukeleku’s per dag”

Hij heet Ben, is twee jaar oud en is de beste vriend van het licht autistische meisje Merlijn (16). Ben is een witte krielhaan en vormt sinds gisteren ook het voorwerp van een juridische strijd, voor het vredegerecht in Mechelen. Eén buurvrouw heeft last van zijn gekraai – zo’n drieduizend kukeleku’s per dag, volgens haar eigen telling – en wil dat een rechter nu opdracht geeft hem uit de buurt te verwijderen.

131 reacties

 • Samir Zekhnini

  5 maanden geleden
  Volledig begrijpelijk. Hier is het nog erger, in de nacht (vanaf 03:00) meneer de haan en in de dag « perron 1,2,3 & 4 ». Oh ja, ik woon in Zaventem, was de vliegtuigen bijna vergeten... Mensen die geluidsoverlast minimaliseren maken het zelf niet mee. Hanen —> boerderij
 • Sobek Wessels

  11 maanden geleden
  Het is niet enkel de haan Ben maar in de directe omgeving , Straat zijn wel meerdere Hanen en die kraaien tegen elkaar op ...van welke Haan heeft de buurvrouw nu eigenlijk last , welke kraait het meeste ? Heeft ze dat kunnen vaststellen ? Ook is dit een landelijke omgeving waar nu eenmaal bepaalde geluiden voorkomen ? In de stad heb je ook veel geluiden waar je niets tegen kan doen zoals de tram of auto's ?
 • Gerard Bloemen

  11 maanden geleden
  3318 keer per dag ? Heeft mevrouw wel juist geteld ? Dan zou deze haan nooit slapen, reken maar eens uit !
 • Anoniem

  11 maanden geleden
  Hebben we nu echt niets uit de hele Corona-periode geleerd?! Gelukkig KAN ze nog de haan horen...
 • Danny De Graeve

  11 maanden geleden
  Eerst respectvol vragen iets eraan te doen. Zoniet, knal ik dat beest zen kop eraf. Ik werk in ploegen en men (nacht)rust is heilig. Wederzijds respect das alles.