Merlijn met Ben de lawaaierige haan.
Volledig scherm
PREMIUM
Merlijn met Ben de lawaaierige haan. © David Legreve

Buurvrouw telt hoe vaak haan Ben kraait en stapt naar vrederechter: “3.318 kukeleku’s per dag”

Hij heet Ben, is twee jaar oud en is de beste vriend van het licht autistische meisje Merlijn (16). Ben is een witte krielhaan en vormt sinds gisteren ook het voorwerp van een juridische strijd, voor het vredegerecht in Mechelen. Eén buurvrouw heeft last van zijn gekraai – zo’n drieduizend kukeleku’s per dag, volgens haar eigen telling – en wil dat een rechter nu opdracht geeft hem uit de buurt te verwijderen.

131 reacties

 • Samir Zekhnini

  6 maanden geleden
  Volledig begrijpelijk. Hier is het nog erger, in de nacht (vanaf 03:00) meneer de haan en in de dag « perron 1,2,3 & 4 ». Oh ja, ik woon in Zaventem, was de vliegtuigen bijna vergeten... Mensen die geluidsoverlast minimaliseren maken het zelf niet mee. Hanen —> boerderij
 • Sobek Wessels

  1 jaar geleden
  Het is niet enkel de haan Ben maar in de directe omgeving , Straat zijn wel meerdere Hanen en die kraaien tegen elkaar op ...van welke Haan heeft de buurvrouw nu eigenlijk last , welke kraait het meeste ? Heeft ze dat kunnen vaststellen ? Ook is dit een landelijke omgeving waar nu eenmaal bepaalde geluiden voorkomen ? In de stad heb je ook veel geluiden waar je niets tegen kan doen zoals de tram of auto's ?
 • Gerard Bloemen

  1 jaar geleden
  3318 keer per dag ? Heeft mevrouw wel juist geteld ? Dan zou deze haan nooit slapen, reken maar eens uit !
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Hebben we nu echt niets uit de hele Corona-periode geleerd?! Gelukkig KAN ze nog de haan horen...
 • Danny De Graeve

  1 jaar geleden
  Eerst respectvol vragen iets eraan te doen. Zoniet, knal ik dat beest zen kop eraf. Ik werk in ploegen en men (nacht)rust is heilig. Wederzijds respect das alles.
 1. Regen deert aanwezigen Leuven Zingt niet
  LEUVEN

  Regen deert aanwezigen Leuven Zingt niet

  Leuven Zingt is zaterdag een regeneditie geworden, maar dat deerde de aanwezige muziekfanaten niet. Leuven Zingt vond plaats op het grasveld naast de hockey langs de Hertogstraat in Heverlee, de plek die deze zomer wordt ingepalmd door Leuven Air. Tijdens Leuven Zingt werden klassiekers uit het collectieve muziekgeheugen te berde gebracht, al probeerde de regen daar een stokje voor te steken. Toch hield iedereen vol en werd het best nog een gezellige boel.