Buren Werner en Jenny.
Volledig scherm
PREMIUM
Buren Werner en Jenny. © David Legreve

Buren aangeslagen na dood van Maria (79): “We hoorden haar roepen in brandend huis, maar we kregen het elektrische rolluik niet open”

RijmenamBuurtbewoners van de Broekstraat in Rijmenam (Bonheiden) reageren zwaar aangeslagen na de dood van Maria. De 79-jarige overleed in de nacht van donderdag op vrijdag aan haar verwondingen die ze opliep bij een zware uitslaande brand. De vrouw probeerde nog te ontkomen, maar kreeg de elektrische rolluiken niet tijdig open. “Zelfs niet met een koevoet”, zucht buurman Werner die haar probeerde te helpen.

  1. “Ambitie om duurzaamste brouwerij van het land te worden”: Delirium Tremens-brouwerij sluit zich aan bij Pure Local-project
    MELLE/ANTWERPEN

    “Ambitie om duurzaams­te brouwerij van het land te worden”: Delirium Tre­mens-brouwerij sluit zich aan bij Pure Lo­cal-pro­ject

    Brouwerij L . Huyghe, bekend van onder andere het bier Delirium Tremens, is de eerste grote Belgische brouwer die zich verbindt met het duurzame Pure Local-project van het Antwerpse Boortmalt, wereldleider in mout. Pure Local verbindt Belgische landbouwers met lokale brouwers. “Dankzij de principes van regeneratieve landbouw wordt de teelt van de granen CO2-neutraal of zelfs -negatief.”