Kerkhof Bonheiden
Volledig scherm
Kerkhof Bonheiden © Google

Begraafplaatsen Bonheiden en Rijmenam krijgen brievenbussen voor ‘post naar de hemel’: “Kinderen kunnen er brief of tekening achterlaten”

BonheidenDe begraafplaatsen van Bonheiden en Rijmenam krijgen op termijn een brievenbus voor ‘post naar de hemel’. In de bus kunnen kinderen een brief posten die gericht is aan een overleden dierbare.

 1. “Reling langs hele jaagpad van de Zenne? Dat is niet haalbaar”: eventuele maatregelen hangen af van onderzoek naar val van vrouw (25) in rivier
  PREMIUM
  Zemst

  “Reling langs hele jaagpad van de Zenne? Dat is niet haalbaar”: eventuele maatrege­len hangen af van onderzoek naar val van vrouw (25) in rivier

  “Ze hadden jaren geleden al veilige relingen moeten plaatsen, dan was dit ongeval nooit gebeurd.” Dat zegt de broer van de 25-jarige I.K. die zaterdagnacht met haar fiets in de Zenne in Zemst belandde. Maar is dat wel haalbaar? “Als je dat doet, dan verliest het jaagpad één van haar belangrijke functies”, zegt Zemsts burgemeester Veerle Geerinckx, die het onderzoek wil afwachten om maatregelen te nemen.
 2. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”