Valkenier Pim is met zijn roofvogels op duivenjacht in wijndomein Oud Conynsbergh in Boechout en Vremde. De bedoeling is om de duiven weg te jagen door de aanwezigheid van Jef de Woestijnbuizerd en enkele andere roofvogels.
Volledig scherm
Valkenier Pim is met zijn roofvogels op duivenjacht in wijndomein Oud Conynsbergh in Boechout en Vremde. De bedoeling is om de duiven weg te jagen door de aanwezigheid van Jef de Woestijnbuizerd en enkele andere roofvogels. © Benoit De Freine

Wijndomein Oud Conynsbergh zet roofvogels in tegen hongerige bosduiven: “Tot 30 procent minder oogst als we niets doen”

Het wijndomein Oud Conynsbergh in Boechout en Vremde en krijgt de laatste tijd heel wat ongewenste bezoekers over de vloer. Bosduiven doen zich te goed aan de heerlijke wijndruiven waardoor de oogst al snel 25 tot 30 procent minder kan zijn. Om die gulzige duiven een halt toe te roepen, hebben de eigenaars van het wijndomein een valkenier onder de arm genomen. 

 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar