Buurtbewoners van de Provinciesteenweg zijn tegen de komst van een nieuw tankstation.
Volledig scherm
Buurtbewoners van de Provinciesteenweg zijn tegen de komst van een nieuw tankstation. © Benoit De Freine

Voorlopig geen tankstation op Provinciesteenweg: Gabriëls zet procedure bij Raad voor Vergunningsbetwistingen stop

BoechoutEr komt voorlopig geen nieuw tankstation op de Provinciesteenweg in Boechout. Gabriëls laat weten de procedure voor de Raad voor Vergunningsbetwistingen stop te zetten. Hierdoor zal de omgevingsvergunning over enkele weken vernietigd worden. Tegen de komst van het tankstation was veel protest, onder andere omdat heel wat bomen zouden gekapt worden. 

 1. Sinterklaas komt, maar dan online: gouverneur Cathy Berx rekent op gezond verstand van gemeenten en scholen
  PREMIUM
  Antwerpen/Boechout

  Sinter­klaas komt, maar dan online: gouverneur Cathy Berx rekent op gezond verstand van gemeenten en scholen

  Antwerps gouverneur Cathy Berx besliste afgelopen week om alle evenementen in de provincie tot 31 januari 2021 te verbieden. Voor de viering van Sinterklaas legt ze geen extra regels op. Ze rekent op het gezond verstand van de gemeenten, de verenigingen en de scholen. “We hebben al zoveel verboden. Het verstandigst zijn de online alternatieven voor de intrede van de Sint, zoals Boechout bijvoorbeeld doet.”
 2. Bewoners Mechelsesteenweg zijn erbarmelijke staat van voetpaden beu: “Rolstoelgebruikers zijn gedoemd om het fietspad te nemen. Een schande is het”
  MORTSEL

  Bewoners Mechelse­steen­weg zijn erbarmelij­ke staat van voetpaden beu: “Rolstoel­ge­brui­kers zijn gedoemd om het fietspad te nemen. Een schande is het”

  De voetpaden langs de Mechelsesteenweg in Mortsel liggen er slecht bij. Volgens het bewonerscomité zijn voetgangers, ook mensen met fysieke beperkingen, daardoor verplicht het fietspad te gebruiken, wat tot gevaarlijke situaties leidt. Het stadsbestuur belooft een volledige heraanleg. “Net zoals een nieuwe Krijgsbaan krijgen we ook een nieuwe Mechelsesteenweg.”
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?