Elders in Vlaanderen werd Sportkompas eerder al georganiseerd.
Volledig scherm
Elders in Vlaanderen werd Sportkompas eerder al georganiseerd. © Mine Dalemans

Voor het eerst Sportkompas in Boechout: “Kinderen helpen de juiste sport te kiezen”

BOECHOUTDe leerlingen van het derde en vierde jaar van de Jan Frans Willemsschool, de Dorpsschool en het Sint-Gabriëlcollege namen de afgelopen periode deel aan Sportkompas. Dankzij verschillende fysieke testen en een vragenlijst kwamen ze te weten welke sporten ze het liefst en het beste beoefenen.

 1. Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoopste energiecontracten: zo betaal ook jij minder
  Energie

  Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoop­ste energiecon­trac­ten: zo betaal ook jij minder

  De consument raakt niet wijs uit de energiemarkt en zijn stroom- en aardgasfactuur. Hij is nauwelijks op de hoogte van de contractvoorwaarden, weet amper of hij een vaste of variabele prijs betaalt en heeft geen inzicht in de verschillende vaste kosten. Het gevolg: door een gebrek aan informatie betaalt hij een te hoge energieprijs. Maar waar vind je alle essentiële informatie? Mijnenergie.be schept klaarheid.
 2. “Zwart goud in bananendozen”: hotelmedewerkers openden nieuwe vinylshop in Centraal Station
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  “Zwart goud in bananendo­zen”: hotelmede­wer­kers openden nieuwe vinylshop in Centraal Station

  Het loopt erg goed voor de tweedehands vinylshop Bananarama in het Centraal Station. Hotelreceptionisten Jorden (37) en Guido (44) kwamen zonder werk te zitten door de pandemie en wisselden het geweer dan maar van schouder via hun gemeenschappelijke passie: muziek. “Er is een heropleving in de leegstaande diamantenwinkels in het station, wij maken daar graag deel van uit.”