Er wordt onder andere geïnvesteerd in het behoud van De Dreef in Boechout.
Volledig scherm
Er wordt onder andere geïnvesteerd in het behoud van De Dreef in Boechout. © Tessa Kraan

Verlaging van de personenbelasting en extra investeringen in klimaat- en verkeersbeleid in Boechout

BOECHOUTInwoners van Boechout moeten voortaan minder personenbelasting betalen. De gemeentekas ontving vorig jaar 860.000 euro meer dan het uitgaf. Daardoor is er ruimte op de belasting op inkomen en arbeid te verlagen van 7,1 naar 6,9%. “Tegelijkertijd kan de gemeenteschuld verder dalen en investeren we onder andere in cultuur, kinderen, sport en verkeersveiligheid.”

 1. BELOOFD IS BELOOFD. Is de Dreef in Boechout nu definitief beschermd? Komen er álsnog appartementen in het Vijverhof? En hoe lang is het nog wachten op het nieuwe skatepark?
  PREMIUM
  boechout

  BELOOFD IS BELOOFD. Is de Dreef in Boechout nu definitief beschermd? Komen er álsnog appartemen­ten in het Vijverhof? En hoe lang is het nog wachten op het nieuwe skatepark?

  De bestuursperiode van uw gemeentebestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren de zes belangrijkste dossiers en beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Met vandaag Boechout, de rustige gemeente in de Antwerpse zuidrand waar iconische beuken en beekvalleien gespaard worden, maar een deel van een private parktuin wellicht openbaar wordt en plaats moet maken voor appartementsgebouwen.
 2. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.
 1. REPORTAGE. Op het Groot Schietveld één jaar na de brand: “De natuur niet alleen herstellen, maar verbéteren”
  PREMIUM
  Brecht/Wuustwezel/Brasschaat

  REPORTAGE. Op het Groot Schietveld één jaar na de brand: “De natuur niet alleen herstellen, maar verbéteren”

  23 april 2021 staat in het geheugen gegrift bij Defensie. Tijdens een schietoefening ontstak een vlam op het Groot Schietveld, gelegen op de grens van Wuustwezel, Brecht en Brasschaat. De razendsnel ontwikkelende vuurzee legde 570 hectare - oftewel 800 voetbalvelden - in as. Hoe ziet het Groot Schietveld eruit één jaar na de feiten? Hebben de genomen maatregelen al resultaat? En hoe kijken de militairen en boswachter erop terug? Onze redactie kreeg vrijdag vroeg in de ochtend een rondleiding doorheen het getroffen prachtgebied.