Sven Speybrouck (archiefbeeld).
Volledig scherm
PREMIUM
Sven Speybrouck (archiefbeeld). © VRT

Sven Speybrouck onder vuur na ‘verkavelen trage weg’: “Autoverkeer wordt door ingreep nét onmogelijk gemaakt”

BOECHOUT/HOVERadio- en televisiemaker Sven Speybrouck is lichtjes onder vuur genomen in Boechout. Volgens kwatongen is hij van plan een stuk natuur naast zijn ouderlijk huis op de grens met Hove te verkavelen en daarvoor een trage weg op te offeren, terwijl Speybrouck zich als sympathisant van oppositiepartij ’t Dorp eerder al uitsprak tegen bouwprojecten en het opofferen van groen. Sven Speybrouck zelf schept daarover duidelijkheid.

 1. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.
 2. Van één vintage wandkast tot een van de populairste, Antwerpse meubelmerken: “Dat we proberen inzetten op unieke stukken, wil niet zeggen dat we een high-end merk willen zijn”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Van één vintage wandkast tot een van de populair­ste, Antwerpse meubelmer­ken: “Dat we proberen inzetten op unieke stukken, wil niet zeggen dat we een high-end merk willen zijn”

  De kans is groot dat je al hebt gehoord van Furnified. Het Antwerpse meubelmerk doet het enorm goed op Instagram, mag de laatste jaren een hoge omzetgroei optekenen, én er zijn ook heel wat concrete plannen om uit te breiden naar het buitenland. Ook hun nieuwe badkamermerk Going Objects is een schot in de roos. Een gesprek met COO Ward Thibaut (37) en CEO Dimitri De Vocht (42): “We willen inspireren met onze meubels.”