Don Boscokapel Vremde.
Volledig scherm
Don Boscokapel Vremde. © Google Streetview

Rustig studeren in Don Boscokapel in Vremde

VREMDEDankzij een samenwerking tussen het gemeentebestuur en vzw De Maanwandelaars kunnen Boechoutse studenten deze examenperiode terecht in de kapel van Don Bosco om te blokken. De kapel is een rustige studeerplek waar plaats is voor tien studenten per tijdsslot.

 1. Hevige regenval zet Lierse straten weer onder water: “Hoopten dat probleem was opgelost na rioleringswerken”
  Lier

  Hevige regenval zet Lierse straten weer onder water: “Hoopten dat probleem was opgelost na riolerings­wer­ken”

  De hevige regenval van zaterdagavond zette ook in stad Lier enkele straten blank. De hulpdiensten moesten uitrukken naar de Lispersteenweg, Sint-Jozefstraat en Waterpoortstraat. “We hebben al jaren problemen op dit punt, en lieten daarom de voorbije maanden rioleringswerken uitvoeren. Zij losten het probleem echter niet op, we zoeken nu uit waarom”, zegt burgemeester van Lier Frank Boogaerts (N-VA).
 2. Vlaamse dierenwinkel zamelt voeding in voor getroffen huisdieren door overstromingen: “De beestjes worden altijd vergeten bij natuurrampen”
  BOECHOUT

  Vlaamse dierenwin­kel zamelt voeding in voor getroffen huisdieren door overstro­min­gen: “De beestjes worden altijd vergeten bij natuurram­pen”

  Greet Weyns (40) van The Doggy Shop uit het Antwerpse Boechout kan het niet langer aanzien, het dierenleed dat de overstromingen in het oosten van ons land veroorzaken. Ze is een inzamelactie gestart in samenwerking met dierenartsen en asielen in Luik en Durbuy. “Uiteraard moeten eerste de mensen geholpen worden, maar daar wordt volop op ingezet, dieren worden altijd vergeten bij natuurrampen.”
 1. Ouders richten vzw op om geld in te zamelen voor levenslange revalidatie van dochter (6): “Marthe lijdt aan hersenverlamming. De zorg is onbetaalbaar”
  Bonheiden/Boechout

  Ouders richten vzw op om geld in te zamelen voor levenslan­ge revalida­tie van dochter (6): “Marthe lijdt aan hersenver­lam­ming. De zorg is onbetaal­baar”

  Ouders Jill Bruynseels en Andy Van Linden uit Bonheiden hebben een vzw opgericht om geld in te zamelen om de levenslange revalidatie van hun oogappel Marthe (6) te bekostigen. Het guitige meisje lijdt aan hersenverlamming. “De zorg voor onze dochter is onbetaalbaar”, verklaart het jonge gezin. Op 7 augustus organiseren ze een eerste benefiet in Boechout. Op termijn willen de mama en papa met hun vzw ook andere kinderen en hun ouders helpen.