Gert Broeckx, papa van Rubi die door haar mama naar Peru ontvoerd werd.
Volledig scherm
PREMIUM
Gert Broeckx, papa van Rubi die door haar mama naar Peru ontvoerd werd. © Benoit De Freine

Peruviaanse rechter beslist, Rubi (7) blijft in Peru: “Tijd dat België Peru op de vingers laat tikken”

BoechoutHet grondwettelijk hof van Peru heeft gesproken: Rubi (7), de dochter van Gert Broeckx (47) uit Boechout, blijft in Peru. Het meisje werd enkele maanden na de geboorte door haar mama meegenomen naar Peru en sindsdien voert papa Gert een verbeten strijd om haar terug te krijgen. Zijn laatste strohalm is nu dat België de zaak aanhangig maakt en Peru op de vingers tikt. Daarvoor schreef hij een open brief naar de premier, de vicepremier en de koningin. “Als iemand dit voor mij al eens had gedaan, was Rubi hier misschien nog geweest.”

 1. #FitnessOpenNow voert opnieuw actie aan overheidsgebouwen en mediabedrijven: “Fitnessen is niet gevaarlijk, het rédt juist mensenlevens”
  ANTWERPEN/BRUSSEL

  #FitnessO­pen­Now voert opnieuw actie aan overheids­ge­bou­wen en mediabe­drij­ven: “Fitnessen is niet gevaarlijk, het rédt juist mensenle­vens”

  Het collectief #FitnessOpenNow is het beu. Na de actie van vorige week waar 128 fitnessclubs aan deelnamen stond de sector donderdagochtend opnieuw op zijn achterste poten. Met spandoeken trokken ze naar strategische hotspots in Brussel en Antwerpen zoals treinstations, overheidsgebouwen, bekende pleinen en mediabedrijven. “Fitness is veilig, fitness redt mensenlevens.”
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"