De leden van de Tafel van Acht klinken op hun eerste wijn.
Volledig scherm
De leden van de Tafel van Acht klinken op hun eerste wijn. © Foto De Freine

Oud Conynsbergh schenkt eerste wijn

BOECHOUTDe Tafel van Acht, de acht vrienden die het Boechoutse wijndomein Oud Conynsbergh opstartten, stellen zondag hun eerste cuvée aan het grote publiek voor. Drie en half jaar nadat de eerste wijnstokken in de grond gingen, zijn de twee eerste witte wijnen een feit. "We zijn heel tevreden over het resultaat. We kijken erg uit naar de reacties van de mensen tijdens ons eerste wijnfeest", vertelt Lode Van den Brande van de Tafel van Acht.

  1. De coronacijfers in Boechout van zondag 11 oktober

    De coronacij­fers in Boechout van zondag 11 oktober

    Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Boechout minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 20. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Boechout komt dat getal nu op 150 te liggen. Boechout heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
  2. Stadsfestival Full Circle breidt uit naar vier dagen en tien locaties: “We gaan Antwerpen als vanouds laten bruisen”

    Stadsfesti­val Full Circle breidt uit naar vier dagen en tien locaties: “We gaan Antwerpen als vanouds laten bruisen”

    Het slechte nieuws voor de cafés heeft weinig invloed op de cultuursector en dus kan het stadsfestival Full Circle, dat nog even in beraad werd gehouden, toch doorgaan midden november. Vier dagen lang bezet het festival tien iconische locaties in de stad, van clubs en concertzalen tot restaurants en zelfs het MAS en Felix Pakhuis. “Meer dan ooit willen we de sector verbinden met zijn publiek en de beleidsmakers.”