De fietsstraat Victor Heylenlei in het Antwerpse Boechout.
Volledig scherm
De fietsstraat Victor Heylenlei in het Antwerpse Boechout. © Stefan Dewickere

Onderzoek in twintig Vlaamse fietsstraten en -zones: “Fietsstraten niet altijd even succesvol”

BOECHOUTFietsstraten zijn niet altijd even succesvol. Dat blijkt uit een onderzoek van Fietsberaad Vlaanderen waarbij zevenduizend fietsers en automobilisten hun mening gaven over verschillende fietsstraten over heel Vlaanderen. Fietsberaad Vlaanderen komt met een driestappenplan voor succesvolle fietsstraten en fietszones.

 1. Stan Van Samang speelt voor het eerst sinds corona terug met volledige liveband: zomerfestival Het Veld pakt uit met Sportpaleis-vuller
  ANTWERPEN

  Stan Van Samang speelt voor het eerst sinds corona terug met volledige liveband: zomerfesti­val Het Veld pakt uit met Sportpa­leis-vul­ler

  Na comedy, kindertheater, alternatieve concerten en feestjes pakt zomerfestival Het Veld nu ook uit met Vlaams populair en Sportpaleis-vullers. In augustus komt Soulsister met een aangepaste bezetting naar het festival en een maand later ook Stan Van Samang, voor het eerst sinds corona mét volledige liveband. “Iets waar de fans al zo lang naar uitkijken, en Stan en de zijnen ook.”
 1. RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzatte en hysterische wezens?”
  TV

  RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzat­te en hysteri­sche wezens?”

  Een droogeerlijke komedie over het leven van drie vriendinnen boven de dertig met Frances Lefebure als de losgeslagen kapitein van dit ambitieuze relaas vol schuine opmerkingen en bekende koppen. ‘F*** you very, very much’, is hier niet om onopgemerkt aan u voorbij te gaan. Maar of u deze kolderieke reeks op Streamz ook moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Vlaamse dierenwinkel zamelt voeding in voor getroffen huisdieren door overstromingen: “De beestjes worden altijd vergeten bij natuurrampen”
  BOECHOUT

  Vlaamse dierenwin­kel zamelt voeding in voor getroffen huisdieren door overstro­min­gen: “De beestjes worden altijd vergeten bij natuurram­pen”

  Greet Weyns (40) van The Doggy Shop uit het Antwerpse Boechout kan het niet langer aanzien, het dierenleed dat de overstromingen in het oosten van ons land veroorzaken. Ze is een inzamelactie gestart in samenwerking met dierenartsen en asielen in Luik en Durbuy. “Uiteraard moeten eerste de mensen geholpen worden, maar daar wordt volop op ingezet, dieren worden altijd vergeten bij natuurrampen.”