Schepen voor toerisme Rudi Goyvaerts (PRO Boechout&Vremde) en consulent cultuurspreiding Erik Van Der Velden.
Volledig scherm
Schepen voor toerisme Rudi Goyvaerts (PRO Boechout&Vremde) en consulent cultuurspreiding Erik Van Der Velden. © Benoit De Freine

Nieuwe Belpop-wandeling in Boechout: “Het verhaal achter de grootste Soulsister-hit en veel meer”

Het olijke duo Jan Delvaux en Jimmy ‘dj Bobby Ewing’ Dewit van Belpop Bonanza heeft de muzikale geschiedenis van Boechout in kaart gebracht. Op tien locaties in de gemeente kan je QR-codes scannen om via audio en video meer te weten te komen achter elke plek en zijn muzikaal verhaal. De wandeling werd donderdagochtend officieel geopend door het gemeentebestuur.

 1. Pas op zijn 15de voor het eerst naar school, nu is ex-vluchteling Sahadi (32) zelf directeur: “Met dank aan leerkrachten die zich jarenlang voor mij hebben ingezet”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Pas op zijn 15de voor het eerst naar school, nu is ex-vluchte­ling Sahadi (32) zelf directeur: “Met dank aan leerkrach­ten die zich jarenlang voor mij hebben ingezet”

  Hij was al vijftien (!) jaar toen hij de allereerste schooldag van zijn leven meemaakte. Nog eens zestien jaar later werd hij zelf directeur van een kleuter- en lagere school. Ontmoet Sahadi Daria (32), van Afghaans vluchteling tot schooldirecteur op het Antwerpse Linkeroever. “De leerkrachten die zich jarenlang voor mij hebben ingezet, hebben me overtuigd zelf opvoeder te worden”
 1. De coronacijfers in Boechout van donderdag 15 oktober

  De coronacij­fers in Boechout van donderdag 15 oktober

  In Boechout zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 30 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Boechout komt dat getal nu op 224 te liggen. Boechout heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.