De paaltjes die fietsers - en ook voetgangers want er is geen voetpad - moeten beschermen, worden gewoon omver gereden.
Volledig scherm
De paaltjes die fietsers - en ook voetgangers want er is geen voetpad - moeten beschermen, worden gewoon omver gereden. © Tessa Kraan

Nieuw RUP moet op lange termijn korte metten maken met onveilige Borsbeeksesteenweg

BOECHOUTOppositiepartij ’t Dorp maakt zich zorgen over de verkeersveiligheid op de Borsbeeksesteenweg ter hoogte van het woonzorgcentrum en het sportcomplex Capenberg. Volgens mobiliteitsschepen Rudi Goyvaerts (PRO Boechout&Vremde) is er al veel gebeurd aan de verkeersveiligheid en moet een toekomstig nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) soelaas brengen.

 1. Discotheek La Rocca gaat vijfkoppig team inzetten voor coronasneltests aan ingang: “Dit kost ons veel geld, maar sluiten is nog duurder”
  PREMIUM
  Lier

  Discotheek La Rocca gaat vijfkoppig team inzetten voor coronasnel­tests aan ingang: “Dit kost ons veel geld, maar sluiten is nog duurder”

  Bij discotheek La Rocca in Lier heeft men een plan van aanpak uitgedokterd om bezoekers aan de ingang aan een coronatest te onderwerpen. “We gaan drie verpleegkundigen en twee assistenten inzetten om onze gasten op onze kosten te testen”, zegt dancinguitbater Hans Bouwen. “Natuurlijk is dat een dure zaak, maar sluiten is nog veel duurder.”
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 3. Tom (29) laat tattoo Lierse patroonheilige Sint-Gummarus plaatsen na zwaar ongeval: “Uit dank voor goede zorgen in ziekenhuis van Lier”
  PREMIUM
  Lier

  Tom (29) laat tattoo Lierse patroonhei­li­ge Sint-Gummarus plaatsen na zwaar ongeval: “Uit dank voor goede zorgen in ziekenhuis van Lier”

  Anderhalf jaar nadat hij bij een zwaar verkeersongeval tal van breuken opliep, is Tom Van Driessche (29) bijna klaar om het gewone leven te hervatten. Tijdens zijn revalidatie liet de Lierenaar een tatoeage van de Lierse patroonheilige Sint-Gummarus (ook bekend als hersteller van breuken) op zijn arm plaatsen. “Uit dank voor de goede zorgen die ik in het ziekenhuis van Lier kreeg”, knipoogt Van Driessche. “En het heeft nog geholpen ook.”