In de Vrije Basisschool Sint-Gabriël in Boechout gaan de kinderen voor het eerst weer naar school sinds het uitbreken van de coronacrisis. De kinderen moeten op de speelplaats de handen eerst wassen in een wasstraat waarna ze rechtstreeks naar de klas moeten. Hier Gust en Briek.
Volledig scherm
In de Vrije Basisschool Sint-Gabriël in Boechout gaan de kinderen voor het eerst weer naar school sinds het uitbreken van de coronacrisis. De kinderen moeten op de speelplaats de handen eerst wassen in een wasstraat waarna ze rechtstreeks naar de klas moeten. Hier Gust en Briek. © Benoit De Freine

Lagere school Sint-Gabriël verwelkomt eerste leerlingen: “Je kind na twee maanden weer loslaten, dat is niet altijd even gemakkelijk”

Twee maanden lang bleven speelplaatsen leeg, schoolpoorten dicht en rinkelde de schoolbel niet maar vrijdag kwam er opnieuw leven in de Vlaamse schoolgebouwen. In het Sint-Gabriël in Boechout werden de eerste leerlingen van het eerste en tweede leerjaar opnieuw verwelkomd. De vertrouwde speelplaats zag er wat anders uit, leerkrachten droegen een mondmasker en kinderen moesten hun handen wassen maar dat deerde de leerlingen niet. “Ik ben vooral blij dat ik al mijn vriendjes weer kan zien.”

 1. Eerste voetbalclub in Antwerpse voor kinderen met autisme: “Lawaai van enthousiaste fans langs zijlijn, dat zijn te veel prikkels”
  MORTSEL/BORGERHOUT/HOBOKEN

  Eerste voetbal­club in Antwerpse voor kinderen met autisme: “Lawaai van enthousias­te fans langs zijlijn, dat zijn te veel prikkels”

  In Mortsel werd de eerste Antwerpse autivoetbalploeg opgestart voor kinderen en jongeren met een autisme spectrum stoornis (ASS). De Borgerhoutse vrijetijdsorganisatie ‘De Wereld van Rayaan’ startte het initiatief uit hoge nood: “Ouders vroegen ons meer en meer om sportinitiatieven op te richten voor kinderen met autisme.”
 1. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'

 2. Avond voor tweede lockdown zorgt voor 706 (!) km file op Parijse wegen
  Play

  Avond voor tweede lockdown zorgt voor 706 (!) km file op Parijse wegen