De wijnboeren Pol Corluy, Johan Meulepas, Peter Melders en Lode Van den Brande. 
Volledig scherm
De wijnboeren Pol Corluy, Johan Meulepas, Peter Melders en Lode Van den Brande.  © Benoit De Freine

"Fantastische oogst door prachtig weer"

BOECHOUTVijf jaar na de oprichting kan het Oud Conynsbergh vier wijnen aanbieden, zo'n 30.000 liter wijn bottelen en werden ze erkend als Vlaamse Landwijn. "Mede dankzij het prachtige weer van de afgelopen weken kunnen we spreken van een fantastische oogst."

 1. De coronacijfers in Boechout van woensdag 14 oktober

  De coronacij­fers in Boechout van woensdag 14 oktober

  In Boechout zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 26 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Boechout op 194 te liggen. Omdat Boechout meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Karen Damen stelt jungle in Antwerps kinderziekenhuis voor: “Het helpt de kinderen bij het genezingsproces”
  PREMIUM
  ANTWERPEN/KONTICH

  Karen Damen stelt jungle in Antwerps kinderzie­ken­huis voor: “Het helpt de kinderen bij het genezings­pro­ces”

  Olifanten, leeuwen en giraffen. De gangen en kamers van het Koningin Paola Kinderziekenhuis in Antwerpen zien er voortaan uit als een jungle. Lotti Walters uit Kontich, die haar zoontje Ferre (6) verloor aan kanker, richtte de vzw ‘With love by Ferre’ op om de steriele ziekenhuissfeer aangenamer te maken voor kinderen. Karen Damen, meter van de vzw, kwam het oerwoud vrijdagmiddag mee openen. “Er heeft er eentje goedkeurend meegekeken van hierboven.”