Eerste natuurgidsen met beperking van De Maanwandelaars krijgen diploma.
Volledig scherm
Eerste natuurgidsen met beperking van De Maanwandelaars krijgen diploma. © rv

Eerste natuurgidsen met beperking ontvangen diploma

BOECHOUTDe Maanwandelaars vzw organiseerde de afgelopen periode in de kapel van Don Bosco en in de Molenbeekvallei een cursus natuurgidsen voor mensen met een lichte tot matige beperking. Deze maand kregen de deelnemers hun certificaat en een talentenboekje.

 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 3. Van Kasteel d’Ursel tot de Vlaaikensgang: op deze 7 locaties in de provincie Antwerpen maak je de mooiste trouwfoto’s
  PREMIUM
  Provincie Antwerpen

  Van Kasteel d’Ursel tot de Vlaaikens­gang: op deze 7 locaties in de provincie Antwerpen maak je de mooiste trouwfoto’s

  Stap jij bijna in het huwelijksbootje en ben je nog op zoek naar een leuke locatie om foto’s te nemen van je aanstaande en jezelf? Wij helpen je alvast op weg met 7 locaties voor trouwfoto’s in de provincie Antwerpen. Van Kasteel d’Ursel in Hingene tot de Vlaaikensgang in Antwerpen: hier leg je de mooiste dag van je leven vast op de gevoelige plaat.
 1. Vzw viert 20-jarig bestaan met heuse Fancy Fair voor het goede doel: “Het wordt een dag met animatie voor het hele gezin.”
  Edegem

  Vzw viert 20-jarig bestaan met heuse Fancy Fair voor het goede doel: “Het wordt een dag met animatie voor het hele gezin.”

  Wie nog een activiteit zoekt voor aankomende zaterdag, kan zich altijd begeven naar het Meihof in Edegem. Die dag zal de sfeer daar opgefleurd worden met een heuse Fancy Fair, georganiseerd door vzw Scopo 2650. Met de opbrengst van de Fair sponsort de organisatie privépersonen die nood hebben aan specifieke hulp. Een elektrische driewieler, bijvoorbeeld, of een apparaat om opnieuw te leren lopen. Zaterdag zelf zal alleszins een dag worden voor het hele gezin, want de organisatie bestaat officieel 20 jaar. “We hebben springkastelen, live muziek, foodtrucks en professionele kinderanimatie.
 2. Eline (24) vindt oplossing voor haar foutief bestelde wagen: Van Gansen neemt Kia Niro terug
  Wommelgem

  Eline (24) vindt oplossing voor haar foutief bestelde wagen: Van Gansen neemt Kia Niro terug

  Goed nieuws voor Eline Loyaerts, die in augustus per abuis twee wagens bestelde in plaats van slechts één. Eén dag nadat ze haar verhaal deed, willen verschillende garages de afgestudeerde psychologe een reddingsboei toewerpen en een van de twee Kia Niro’s overnemen. Uiteindelijk is het Garage Van Gansen, waar Eline haar bestelling had geplaatst, die beslist heeft om de Kia terug te nemen.