Sportschepen Rudi Goyvaerts (PRO Boechout&Vremde), acrogymnaste Sofie Jaeken, amazone Nynthe Welslau, vrijwilliger Griet Van Nuffel, trainer Gert Van Nuffelen en burgemeester Koen T'Sijen (PRO Boechout&Vremde).
Volledig scherm
Sportschepen Rudi Goyvaerts (PRO Boechout&Vremde), acrogymnaste Sofie Jaeken, amazone Nynthe Welslau, vrijwilliger Griet Van Nuffel, trainer Gert Van Nuffelen en burgemeester Koen T'Sijen (PRO Boechout&Vremde). © Ann S.

Dit zijn de kersverse sportlaureaten van Boechout: “Van zilver op het WK acrogym tot toptalent in jumping”

BOECHOUTDe sportlaureaten van 2022 werden dit weekend bekend gemaakt tijdens het Feest van de Sport. De vakjury en het grote publiek kroonden acrogymnaste Sofie Jaeken, voetbaltrainer Gert Van Nuffelen, amazone Nynthe Welslau en sportvrijwilliger Griet Van Nuffel tot de meest verdienstelijke sportpersoonlijkheden van het jaar.

 1. Burgemeester De Wever: “Aanslagplegers gebruiken nu ook échte springstof... Bijzonder zorgwekkend”

  Burgemees­ter De Wever: “Aanslag­ple­gers gebruiken nu ook échte springstof... Bijzonder zorgwek­kend”

  “Na de granaten en de vuurwerkbommen is er een nieuw apparaat beschikbaar in het drugsmilieu”, zegt Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA). Hij deelt daarmee de vrees van Vlaams Belanger Filip Dewinter na de recente aanslagen in Wilrijk en Mechelen. “Als die aanslagplegers nu professionele springstof gaan gebruiken, loopt het vroeg of laat opnieuw mis, zoals bij de moord op het 11-jarige meisje in Merksem”, stelt Dewinter.
  Wilrijk
 2. De Roma en Merhaba houden voet bij stuk, Queer Iftar gaat niet door: “Met politie aan de deur jagen we mensen misschien zelfs schrik aan”

  De Roma en Merhaba houden voet bij stuk, Queer Iftar gaat niet door: “Met politie aan de deur jagen we mensen misschien zelfs schrik aan”

  Het regende dinsdag verontwaardigde reacties na het afgelasten van Queer Iftar voor moslims binnen de LGBTQ+-gemeenschap. Politici zoals Bart Somers (Open Vld) en Kevin Vereecken (N-VA) lieten meteen spierballen rollen en willen het evenement toch zien doorgaan. Stad en politie moeten de veiligheid dan maar waarborgen. Maar volgens de organisatie is dat geen optie. “Dat betekent niet dat we het onderwerp niet meer zullen aansnijden”, klinkt het.
  Borgerhout