Infowandeling over en in het gebied rond de bron van de Molenbeek in Boechout.
Volledig scherm
Infowandeling over en in het gebied rond de bron van de Molenbeek in Boechout. © Tessa Kraan

Bron Molenbeek krijgt zorgboerderij, samentuin, voedselbos, speelzones en vooral veel groen

BOECHOUTVorig jaar schafte het Boechouts gemeentebestuur zich ruim drie hectare weideland aan bij de bron van de Molenbeek. Dit jaar kwam daar nog eens drie hectare akkergrond bij. De gemeente wil het groengebied behouden en ruimte creëren voor water, een voedselbos, speelzones, wandelpaden en rustzones. Donderdagavond kregen de inwoners van Boechout een rondleiding en inkijk in de plannen.

 1. Productiehuis Fabrique Fantastique werkt aan paasfilm en wereldwijd verkochte animatiereeks: “Sinds Ridder Muis staan we echt op de kaart”
  PREMIUM
  Lier

  Productie­huis Fabrique Fantasti­que werkt aan paasfilm en wereldwijd verkochte animatie­reeks: “Sinds Ridder Muis staan we echt op de kaart”

  Productiehuis Fabrique Fantastique uit Lier heeft de wind in de zeilen. Zo is het bedrijf momenteel volop aan het werken aan een kerstspecial rond animatiefiguurtje Ridder Muis, de familiefilm Bim en de al wereldwijd verkochte animatiereeks Interstellar Ella. “We gingen in zeven jaar van vier naar vijftig werknemers. Stilaan wordt ons bedrijfsgebouw zelfs wat te klein”, zegt Tom Van Gestel (36) van Fabrique Fantastique.
 2. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  2

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.