De bibliotheek van Mortsel.
Volledig scherm
De bibliotheek van Mortsel. © Google Streetview

Bibliotheken Bibkwintet sluiten anderhalve week om over te schakelen op nieuwe software

ZUIDRANDDe bibliotheken van Boechout, Edegem, Hove, Lint en Mortsel sluiten van 6 tot en met 18 oktober om over te schakelen naar nieuwe bibliotheeksoftware. “Het heeft heel wat voeten in de aarde om de gegevens over te zetten naar de nieuwe software en bovendien moeten we het nieuwe systeem zelf nog in de vingers krijgen.”

  1. Vrouw licht mensen op via valse taartenverkoop: “De grootste verliezer is vzw Hartekamp, want nu gaat niemand hen nog geloven”
    Lier/Berlaar/Heist-op-den-Berg/Nijlen

    Vrouw licht mensen op via valse taartenver­koop: “De grootste verliezer is vzw Hartekamp, want nu gaat niemand hen nog geloven”

    Een onbekende vrouw heeft vele mensen in Berlaar, Lier, Nijlen en andere buurgemeentes opgelicht met een valse taartenverkoop. Ze gaat van deur tot deur en zegt dat ze van vzw Hartekamp is, een organisatie die vakanties voor kinderen met een beperking organiseert. De lokale politie doet een oproep een klacht tegen haar in te dienen. Alle tips die naar de dader zouden kunnen leiden zijn welkom. Ook in tearoom Den Bompa heeft ze haar slag geslagen. “We vinden het erg voor onze klanten, want zij zijn ook opgelicht.”