Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Mine Dalemans

Vrachtwagenchauffeur (52) gewond na aanrijding in Kaulillerdorp

 1. Michel Fryns (63) en dochter Céleste (26) zetten als vierde en vijfde generatie ‘Fryns Distillery’ opnieuw op de kaart: “Jenever is zoveel méér dan een zoet borreltje op de kerstmarkt”
  PREMIUM
  Hasselt

  Michel Fryns (63) en dochter Céleste (26) zetten als vierde en vijfde generatie ‘Fryns Distillery’ opnieuw op de kaart: “Jenever is zoveel méér dan een zoet borreltje op de kerstmarkt”

  Na 40 jaar in andere handen is de Hasseltse stokerij ‘Fryns Distillery’ opnieuw in handen van vierde generatie Michel Fryns (63) en dochter en vijfde generatie Céleste (26). Samen vieren zij dit jaar het 135-jarig bestaan van hun stokerij, en ook de stedelijke musea springen op de feestkar met een driedelige expo over de stokersfamilie. Een unieke jenever in ‘limited edition’ is nog op komst, net zoals een internationalisering op termijn. “Veel mensen begrijpen niet dat ik hier nog op mijn 63ste aan begin”, lacht Michel. “Gelukkig geeft het enthousiasme van mijn dochter mij de energie om Fryns samen met haar terug op de rails én verder te krijgen.”
 2. ‘Buurman’-frontman Geert Verdickt speelt op Hogeschool PXL ter ere van ‘Dag van de Dyslexie’
  Hasselt

  ‘Buur­man’-front­man Geert Verdickt speelt op Hogeschool PXL ter ere van ‘Dag van de Dyslexie’

  De Hogeschool PXL staat vandaag stil bij de ‘Dag van de Dyslexie’ en dat met niemand minder dan Geert Verdickt, de frontman van Buurman. Samen presenteren ze het lied ‘26 letters dansen in mijn hoofd’ om extra aandacht te geven aan dyslexie. “Op die manier willen we een hart onder de riem steken bij onze 350 studenten met dyslexie en hen te tonen dat ze niet alleen zijn”, aldus algemeen directeur Ben Lambrechts.
 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.