Leo Cardinaels.
Volledig scherm
PREMIUM
Leo Cardinaels. © Familie Cardinaels

Schepen, wereldreiziger en muziekliefhebber Leo (65) sterft bij motorongeval in Ardennen: “Papa kon uren vertellen over al zijn verre reizen”

Het afgelopen weekend overleed de Bocholtse schepen Leo Cardinaels (65) tijdens een motoruitstap met zijn vrienden in de provincie Luxemburg. Het nieuws leidde tot grote verslagenheid binnen de hele gemeenschap. Leo was sinds januari 2019 schepen, maar hij was ook – en vooral – wereldreiziger, muziekliefhebber en liefhebber van sterren en planeten. Samen met zijn vier zonen schetsen wij zijn kleurrijke levensverhaal.

 1. De coronacijfers in Bocholt van dinsdag 20 oktober

  De coronacij­fers in Bocholt van dinsdag 20 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Bocholt minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 44. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Bocholt komt dat getal nu op 335 te liggen. Bocholt heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Wat als wolf gewond raakt na aanrijding? Natuurhulpcentrum heeft plan: “Revalideren kan bij ons, weer vrijlaten zal gevoelig worden”
  PREMIUM
  Oudsbergen

  Wat als wolf gewond raakt na aanrijding? Natuurhulp­cen­trum heeft plan: “Revalide­ren kan bij ons, weer vrijlaten zal gevoelig worden”

  Twee doodgereden wolvenwelpen in tien dagen tijd op de Limburgse wegen. Maar wat als volgende keer de wolf – het sterkste wild dier uit het bos – gewond achterblijft? En hoeveel risico komt daarbij kijken? Het Natuurhulpcentrum heeft een plan klaar. “Er zal vooral hard moeten worden nagedacht over een eventuele vrijlating na revalidatie”, zegt Frederik Thoelen van het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen. Een wolf mag absoluut niet gehecht raken aan mensen.