Enkele van de verwaarloosde parkieten die opnieuw bij een gekende eigenaar in beslag genomen werden.
Volledig scherm
Enkele van de verwaarloosde parkieten die opnieuw bij een gekende eigenaar in beslag genomen werden. © Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum Heusden-Zolder

Politie CARMA neemt opnieuw 245 verwaarloosde dieren in beslag bij eigenaar in Bocholt

Bocholt/Heusden-ZolderPolitie CARMA voerde afgelopen week een hercontrole uit aan een woning in Bocholt. Eerder dit jaar werden bij diezelfde eigenaar al 425 dieren in beslag genomen. Opnieuw trof de dierenpolitie ter plaatse meer dan 245 verwaarloosde dieren aan, waaronder duiven, kippen en parkieten.

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Bruisend Lommel zorgt met gepimpte auto vol kerstballen voor eindejaarssfeer in de stad
  Lommel

  Bruisend Lommel zorgt met gepimpte auto vol kerstbal­len voor eindejaars­sfeer in de stad

  Schrik niet als u binnenkort in Lommel een gepimpte ‘kerstauto' vol kerstversiering ziet voorbijrijden. Die wagen is een initiatief van Bruisend Lommel en draagt bij tot de eindejaarssfeer in Lommel. De auto is niet alleen een leuk plaatje als achtergrond voor je kerstfoto’s, je kan er ook een cadeaucheque van wel 500 euro mee verdienen. Daarvoor hoef je enkel precies te raden hoeveel kerstballen er in de kerstauto verstopt zitten.