Parket schept klaarheid rond klacht van Lotte Vanwezemael: “Enkel het Limburgse dossier werd geseponeerd”

KaulilleLotte Vanwezemael (29) maakte dinsdag bekend dat haar klacht voor seksueel overschrijdend gedrag werd geseponeerd wegens onvoldoende bewijs. Ook het parket van Limburg las de verklaringen van de seksuologe. Zij benadrukken dat de brief die Vanwezemael kreeg, slechts betrekking had op één verdachte. De dossiers van de overige geïdentificeerde verdachten werden overgemaakt aan de bevoegde parketten elders in het land, waardoor het wél nog tot een bestraffing kan komen.

 1. Motie van wantrouwen ingediend tegen college van burgemeester en schepenen
  Hamont-Achel

  Motie van wantrouwen ingediend tegen college van burgemees­ter en schepenen

  Op 5 juli vindt ’s avonds een extra gemeenteraad plaats in Hamont-Achel. Er werd door 12 leden van de fracties CD&V, Balans en N-VA immers een collectieve constructieve motie van wantrouwen tegen de leden van het college van burgemeester ingediend, met uitzondering van de toegevoegde schepen, die als voorzitster van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst van rechtswege aan het college werd toegevoegd. Het is aan de gemeenteraad om hiervan akte te nemen alsook van het onderzoek dat de voorzitster van de gemeenteraad voert naar de decretale voorwaarden waaraan de ingediende motie moet voldoen. Indien de ingediende motie aangenomen wordt door de gemeenteraad worden de burgemeester en schepenen, met uitzondering van de toegevoegde schepen, van rechtswege ontslagen.
 2. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.