De valk jaagt op één van de nijlganzen, een bijzonder fenomeen.
Volledig scherm
PREMIUM
De valk jaagt op één van de nijlganzen, een bijzonder fenomeen. © Francois Lorrain

IN BEELD. Kijk mee over de schouder van een jagende giervalk: “Ze kunnen invasieve vogelsoorten doeltreffend bejagen”

BocholtRoofvogels inzetten om op andere vogels te jagen... Het klinkt als iets uit een ver verleden, maar die vorm van valkerij blijkt vandaag in Limburg allesbehalve uitgedoofd. En daar kan je nu ook getuige van zijn, want valkenier Dwight Dreezen (31) uit Bocholt toont dezer dagen knappe filmpjes, gemaakt met een camera op de rug van een slechtvalk. “Zo kan je zien hoe invasieve soorten effectief bejaagd worden.”

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 1. Storm na ‘wolvenaanval op wandelaar’ gaat nog niet liggen: “Mensen opruien met fake news, da’s geen taak van een burgemeester”
  PREMIUM
  Maaseik

  Storm na ‘wolvenaan­val op wandelaar’ gaat nog niet liggen: “Mensen opruien met fake news, da’s geen taak van een burgemees­ter”

  “Een kritische noot over de wolf wordt niet geduld: dat verontrust me”, zegt burgemeester van Maaseik Johan Tollenaere (Open Vld), nadat hij had opgeroepen om “voorzichtig te zijn in het bos”. Een wandelaar beweert immers dat hij door een wolf is gebeten. Jan Loos van Welkom Wolf gaat in de tegenaanval. “Het is niet omdat jij een probleem hebt met wolven, dat er een probleemwolf is.”
 2. Van Sezou tot Bendotti: hier laat je je in de watten leggen met een professionele scheerbeurt na Movember in Limburg
  PREMIUM
  Limburg

  Van Sezou tot Bendotti: hier laat je je in de watten leggen met een professio­ne­le scheer­beurt na Movember in Limburg

  Tijdens maand november laten mannen hun snor staan om aandacht te vestigen op fysieke en mentale gezondheid bij mannen. Heb jij deze maand deelgenomen aan Movember? Dan zal je wel een scheerbeurt kunnen gebruiken. Van Sezou in Kuringen tot Bendotti in Maaseik: bij deze zes barbiers en herenkapsalons laat je je in de watten leggen met een professionele scheerbeurt in Limburg.