Koen Moreau
Volledig scherm
© Koen Moreau

Elf automobilisten gecontroleerd, tien (!) moeten meteen hun rijbewijs inleveren: zeer opmerkelijke verkeerscontrole in Limburg

BocholtDe politiezone CARMA voerde afgelopen zaterdagnacht een verkeerscontrole uit op de Kaulillerweg. Elf bestuurders werden gecontroleerd. Maar liefst tien van hen reden onder invloed van alcohol en moesten hun rijbewijs onmiddellijk inleveren.

 1. Fleur Moors spoelt EK-kater door met winst in Kortrijk: “Nu focussen op de kampioenschappen”
  Veldrijden meisjes-junioren

  Fleur Moors spoelt EK-kater door met winst in Kortrijk: “Nu focussen op de kampioen­schap­pen”

  Fleur Moors (Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft haar eerste overwinning van het seizoen beet. De Bocholtse was de beste in de juniorencross in Kortrijk. Daarmee spoelt ze haar forfait voor het EK in Namen door. “Het heet toch wel even diep gezeten. Ik verwachtte veel van het Europees kampioenschap, de valpartij heet pijn gedaan. Letterlijk en figuurlijk”, vertelt Fleur Moors die de komende weken de cross en haar studies moet combineren.
 2. Uittredend burgemeester van Pelt Frank Smeets geeft opvolger goede raad: “Wees niet de ‘meester’ van de mensen, wel de dienaar”
  PREMIUM
  Pelt

  Uittredend burgemees­ter van Pelt Frank Smeets geeft opvolger goede raad: “Wees niet de ‘meester’ van de mensen, wel de dienaar”

  Twee weken geleden ontplofte er een klein bommetje in Pelt. Burgemeester Frank Smeets (CD&V) nam de beslissing om een stapje opzij te zetten en vanaf 2023 de sjerp door te geven aan de 27-jarige Dennis Fransen, de jongste burgemeester van het land. We zochten de uittredend burgemeester op voor een uitgebreide babbel over zijn beslissing en zijn fusiedroom, maar ook over social media en zijn liefde voor wijnbouw. “Misschien breng ik op een dag wel mijn eigen wijn mee vanuit het Toscane van Limburg.”