Jos Joniaux met zijn boek 'Geen eiland zonder water.'
Volledig scherm
PREMIUM
Jos Joniaux met zijn boek 'Geen eiland zonder water.' © Karolien Coenen

Bocholtenaar schrijft na twintig jaar speurwerk boek over spraakmakend levensverhaal van Carlos Joniaux: “De moordzaak werd wekenlang in buitenlandse media uitgesmeerd”

BocholtJe kan over Jos Joniaux (62) zeggen dat hij niet over één nacht ijs is gegaan bij het schrijven van zijn boek ‘Geen Eiland zonder Water’. Twintig jaar speurwerk zijn voorafgegaan aan het schrijven van deze historische non-fictieroman vanuit een unieke invalshoek. Het resultaat is een terugblik op één van de meest besproken moordzaken aan het eind van de negentiende eeuw.

 1. Provincie Limburg wil meepraten over nieuw goederenspoor België-Duitsland

  Provincie Limburg wil meepraten over nieuw goederen­spoor Bel­gië-Duits­land

  De provincie Limburg wil meepraten over een nieuwe spoorverbinding voor goederenvervoer tussen België en Duitsland over Limburgs grondgebied. Die verbinding was er ooit via de zogenoemde IJzeren Rijn uit de 19e eeuw, maar die raakte na de jaren 70 van de vorige eeuw buiten gebruik en in verval. België wil nu op grond van een verdrag uit 1839 een nieuwe verbinding, maar Limburg zet de hakken in het zand. De provincie vreest dat Limburg alleen maar last heeft van die spoorweg en er geen enkel voordeel bij heeft, en schreef daarover donderdag een bezorgde brief aan Den Haag.
  Weert
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  6

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.