Brand Astridlaan Blankenberge
Volledig scherm
Brand Astridlaan Blankenberge © Jan Van Maele

Zware brand in appartementsgebouw in Blankenberge: bewoners kunnen tijdig ontkomen

BlankenbergeIn de Astridlaan in Blankenberge is woensdagmiddag even voor 17 uur een zware brand ontstaan aan een appartementsgebouw. De volledige derde verdieping is uitgebrand. De bewoners konden tijdig ontkomen. 

 1. Coronacijfers in West-Vlaanderen blijven slecht, maar voorlopig komen er geen bijkomende maatregelen: “Besmettingsgraad is slechter dan nationaal gemiddelde”
  West-Vlaanderen

  Coronacij­fers in West-Vlaanderen blijven slecht, maar voorlopig komen er geen bijkomende maatrege­len: “Besmet­tings­graad is slechter dan nationaal gemiddelde”

  Op dit moment is 30 procent van de bedden op Intensieve Zorg in West-Vlaamse ziekenhuizen bezet. Dat zegt gouverneur Carl Decaluwé na nieuw overleg met de provinciale crisiscel. Bijkomende maatregelen komen er niet, maar Decaluwé roept alle burgemeesters wel op om hun eigen inwoners en handelaars te sensibiliseren. “Het komt er nu op aan om de federale maatregelen in de werkelijkheid strikt toe te passen en hierop verdere controle uit te oefenen”, aldus de gouverneur.
 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 2. De sfeer van een après-ski, een warme glühwein of een aperitief met vrienden? Deze winterbars in Brugge en omgeving warmen je de komende weken op
  PREMIUM
  Brugge/Zedelgem/Blankenberge/Knokke-Heist/Oedelem

  De sfeer van een après-ski, een warme glühwein of een aperitief met vrienden? Deze winterbars in Brugge en omgeving warmen je de komende weken op

  Ja, we mogen nog! De eerste vrieskou bereikt ons land, de winter staat voor de deur, de kerstspullen worden bovengehaald en voor velen is het wachten op de eerste sneeuw. De aankomende decembermaand staat echter ook synoniem voor gezelligheid. Wij zochten en vonden alvast deze zeven leuke winterbars in onze buurt om ons op te warmen. Geniet ervan!