Door het nog steeds wegtrekkende water is er plaats genoeg op het strand.
Volledig scherm
Door het nog steeds wegtrekkende water is er plaats genoeg op het strand. © Photo News

Zomerdrukte aan de kust: “Parkeerplaatsen in Blankenberge zitten vol, maar drukte is beheersbaar”

BlankenbergeDoor het warme weer is het op de nationale feestdag druk in Blankenberge. “Door het wegtrekkende water is er nog genoeg ruimte op het strand. Toch is het niet meer opportuun om met de wagen naar Blankenberge te komen. Kom met de trein”, zegt waarnemend burgemeester Sandy Buysschaert (CD&V).

 1. Voldoende sociale woningen of niet? Zo staan onze gemeenten ervoor: Brugge veruit de beste, Jabbeke op het matje geroepen
  PREMIUM
  Brugge/Jabbeke

  Voldoende sociale woningen of niet? Zo staan onze gemeenten ervoor: Brugge veruit de beste, Jabbeke op het matje geroepen

  Ongeveer 1 op de 3 West-Vlaamse gemeenten zal tegen 2025 niet het aantal sociale woningen bouwen zoals door Vlaanderen is opgelegd. Dat blijkt uit cijfers van Wonen Vlaanderen. In onze regio is Brugge veruit de beste leerling van de klas, maar bengelt Jabbeke met een tekort van 60 sociale woningen helemaal onderaan. “En toch zullen we ons streefcijfer halen”, stelt Jabbeeks schepen Paul Storme (CD&V). Bekijk hieronder de cijfers voor uw gemeente.
 2. Gaëlle Sauvillers (23), de nieuwe Miss West-Vlaanderen: “Mensen met autisme een boost geven dankzij paarden, daar droom ik van”
  Kortemark

  Gaëlle Sauvillers (23), de nieuwe Miss West-Vlaanderen: “Mensen met autisme een boost geven dankzij paarden, daar droom ik van”

  Gaëlle Sauvillers (23) uit Kortemark, de kersverse Miss West-Vlaanderen 2022, is niet zomaar een jongedame met mooie looks. Ze staat zelfs haar mannetje als... jockey in paardenraces. Haar droom heeft ook met de edele dieren te maken. “Hopelijk kan mijn paardenweide, waarin mensen met autisme aan de slag kunnen met deze dieren, door deze overwinning sneller werkelijkheid worden.”