Een mogelijk toekomstbeeld van het stadhuis van Blankenberge.
Volledig scherm
Een mogelijk toekomstbeeld van het stadhuis van Blankenberge. © rv

Ziet het stadhuis van Blankenberge er straks zo uit?

BlankenbergeBDe renovatie van het stadhuis van Blankenberge zou wel eens ingrijpender kunnen zijn dan gedacht. Het stadsbestuur heeft plannen om het verouderde gebouw ruimer te maken. De eerste simulatiebeelden duiken op.

 1. “Eén keer spelen en je bent verkocht”: op zoek naar het geheim achter de padelhype in de Brugse regio. En waar komen nieuwe terreinen?
  PREMIUM
  Brugge/Loppem/Knokke

  “Eén keer spelen en je bent verkocht”: op zoek naar het geheim achter de padelhype in de Brugse regio. En waar komen nieuwe terreinen?

  Je kan er niet meer om heen: padel is dé sport van de coronacrisis. De hype gaat zover dat clubs in de Brugse regio met enorme wachtlijsten kampen en zelfs ledenstops moeten invoeren. Wel zijn er dit jaar nog tientallen extra terreinen op komst. Wij zochten ex-profvoetballer Tom De Sutter op, vijf jaar geleden grondlegger van de padelsport in de streek, en vroegen hem naar de succesformule van het spelletje. Plus: waar kan je momenteel padellen en waar is dit binnenkort het geval?
 2. “Er moet meer communicatie en overleg komen”: gouverneur Carl Decaluwé blijft kritisch voor NMBS nadat woensdag volle treinen richting kust reden
  Oostende/blankenberge

  “Er moet meer communica­tie en overleg komen”: gouverneur Carl Decaluwé blijft kritisch voor NMBS nadat woensdag volle treinen richting kust reden

  Het overleg dat gepland stond naar aanleiding van de drukte woensdag aan de kust is moeizaam verlopen volgens gouverneur Carl Decaluwé. De kustgemeenten en de provincie vragen extra maatregelen aan de NMBS om het openbaar vervoer coronaproof te laten verlopen. Ze stellen onder meer voor om met een registratiesysteem te werken.
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!