Een screenshot van de bewuste video waarin YouTuber Acid de foto van de meisjes becommentarieert. Nog de dag zelf waarop de video werd gepost, was die kort voor middernacht al meer dan 97.000 keer bekeken maar dat aantal zou nog aangroeien, tot boven de 120.000 views.
Volledig scherm
PREMIUM
Een screenshot van de bewuste video waarin YouTuber Acid de foto van de meisjes becommentarieert. Nog de dag zelf waarop de video werd gepost, was die kort voor middernacht al meer dan 97.000 keer bekeken maar dat aantal zou nog aangroeien, tot boven de 120.000 views. © YouTube/Acid

YouTuber Acid haalt zich woede van ouders van minderjarige meisjes op de hals: “Hij moet beseffen dat er grenzen zijn”

BlankenbergeZelf noemt hij het een storm in een glas water en helemaal niet verkeerd bedoeld, maar de ouders van twee minderjarige West-Vlaamse meisjes nemen het YouTuber Acid (21) uit Blankenberge bijzonder kwalijk dat hij een foto van hun dochtertjes in een van zijn video’s linkt aan kinderhandel, mét uitprobeermogelijkheid. “Walgelijk”, zeggen de ouders, die een advocaat onder de arm hebben genomen. De YouTuber haalde het filmpje offline... om daarna doodleuk toe te laten dat iemand anders het weer postte op een andere account.

  1. Legendarische feestzaal Het Witte Paard (deels) in handen van Marc Coucke: “Tijd om met onze revuetempel naar het buitenland te trekken”
    Blankenberge

    Legendari­sche feestzaal Het Witte Paard (deels) in handen van Marc Coucke: “Tijd om met onze revuetem­pel naar het buitenland te trekken”

    Ondernemer Marc Coucke is voortaan mede-eigenaar van Het Witte Paard, de legendarische feestzaal in Blankenberge. Zijn ondernemingsbedrijf Alychlo nv neemt 49 procent van de revuetempel over. De Witte Paard Groep van de familie Van den Keybus blijft met 51 procent wel hoofdaandeelhouder. “We zullen Het Witte Paard een nieuwe dynamiek geven”, zegt Marc Coucke.