Francis De Vleminck van Het Oosterstaketsel.
Volledig scherm
Francis De Vleminck van Het Oosterstaketsel. © Foto Benny Proot

Westtoer stelt toeristische trends voor aan kustondernemers

BLANKENBERGEAl 35 kustondernemers schreven zich in voor het nieuwe project Tendances van Westtoer. Via workshops en coaching ontdekken ze de nieuwste trends op vlak van gastronomie, interieur en e-marketing.

 1. Fiere Bruggelingen laten hun licht schijnen op ‘de zaak-Breydel’: “Of de Breidelstraat moet verdwijnen? Tuurlijk niet”
  PREMIUM
  Brugge

  Fiere Bruggelin­gen laten hun licht schijnen op ‘de zaak-Brey­del’: “Of de Breidel­straat moet verdwijnen? Tuurlijk niet”

  Het Jan Breydelstadion, de Breidelstraat, het standbeeld van Breydel en De Coninck op de Markt en zelfs het restaurant Breydel-De Coninc in hartje Brugge: de bonkige beenhouwer Jan Breydel is alomtegenwoordig in Brugge, maar schijnt dan toch niet zo’n vooraanstaande rol te hebben gespeeld in de Vlaamse opstand. Moeten al die verwijzingen dan sneuvelen? Wij vroegen de mening van enkele fiere Bruggelingen: “Waren ze kreupel of dronken, dat speelt zelfs geen rol.”
 2. 18,5 kilometer sporen, 45 wissels, 60 kilometer kabel en bijna 1 miljoen kilo staal: grootste spoorwerken ooit in Zeebrugse haven na 12 jaar klaar
  PREMIUM
  Zeebrugge

  18,5 kilometer sporen, 45 wissels, 60 kilometer kabel en bijna 1 miljoen kilo staal: grootste spoorwer­ken ooit in Zeebrugse haven na 12 jaar klaar

  Na twaalf jaar werken en een investering van liefst 130 miljoen euro zijn de nieuwe sporenbundel in Zeebrugge en het gemoderniseerde vormingsstation van de haven klaar voor gebruik. Dat betekent meer capaciteit en dus meer goederentreinen van en naar de haven. “We gaan wel nog een oplossing voor de doortocht in Lissewege moeten realiseren", zegt Brugs burgemeester Dirk De fauw (CD&V).