Aan het kruispunt van de Kerkstraat zijn de werken voor een fietsopstelstrook van start gegaan.
Volledig scherm
Aan het kruispunt van de Kerkstraat zijn de werken voor een fietsopstelstrook van start gegaan. © Stad Blankenberge

Werken oversteekplaats Kerkstraat van start gegaan: “Fietser zijn nu optimaal zichtbaar voor automobilisten”

BlankenbergeHet agentschap Wegen en Verkeer is deze week gestart met enkele aanpassingswerken op het kruispunt van de Kerkstraat en de Zeebruggelaan om de verkeersveiligheid te verhogen, in het bijzonder voor fietsers. Zo komt er ter hoogte van de verkeerslichten een fietsopstelstrook vóór de automobilisten en komen en komen er drukknoppen voor fietsers.

 1. Regio Brugge-Noord haalt subsidie van 200.000 euro binnen voor uitbouw lokaal e-inclusiebeleid
  Blankenberge

  Regio Brug­ge-Noord haalt subsidie van 200.000 euro binnen voor uitbouw lokaal e-inclusiebe­leid

  De regio Brugge-Noord krijgt 200.000 euro aan subsidies van het Agentschap Binnenlands Bestuur voor een project rond e-inclusie. Samen met Damme, Knokke-Heist en Zuienkerke gaat Blankenberge een overkoepelend digitaal inclusiebeleid ontwikkelen zodat alle burgers - de meest kwetsbaren eerst - de nodige toegang, vaardigheden en ondersteuning krijgen om te participeren in een digitaal Vlaanderen.
 2. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.