Acteurs Charlotte Goyvaerts en Silvio Migliore bij een van de strandrolstoelen.
Volledig scherm
Acteurs Charlotte Goyvaerts en Silvio Migliore bij een van de strandrolstoelen. © Tarik Houbrechts

Vzw 4 Example levert strandrolstoelen voor fictiedocureeks ‘De Redders’: “Nog te weinig mensen weten van het bestaan af”

BlankenbergeDe vrijwilligersvereniging 4 Example, die strandrolstoelen uitleent aan minder mobiele mensen, is blij met de aandacht die de speciale rolstoelen krijgen in de nieuwe Play4-serie ‘De Redders’. “Toen we te horen kregen dat er een fictiedocureeks op het strand gemaakt zou worden, hebben we de makers meteen gecontacteerd”, zegt Tarik Houbrechts van vzw 4 Example.

 1. Drugsconflict loopt uit de hand: man wordt halfdood geslagen, waarop ook zijn belager een afranseling krijgt
  Blankenberge/Brugge

  Drugscon­flict loopt uit de hand: man wordt halfdood geslagen, waarop ook zijn belager een afranse­ling krijgt

  Een aanslepende vete tussen twee mannen uit het drugsmilieu is vorig jaar helemaal uit de hand gelopen in Blankenberge. Een 31-jarige Blankenbergenaar werd halfdood geslagen door een 36-jarige Bruggeling, waarop die laatste een maand later op zijn beurt afgeranseld werd. Voor E. was het niet de enige rechtszaak donderdagmorgen: in een ander dossier stond hij terecht voor partnergeweld.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).