Zo zullen de nieuwe afvalbakken in het centrum van Blankenberge er vanaf juni uitzien.
Volledig scherm
Zo zullen de nieuwe afvalbakken in het centrum van Blankenberge er vanaf juni uitzien. © RV

Voortaan grotere en aparte afvalbakken voor restafval en pmd in centrum van Blankenberge

BlankenbergeBlankenberge introduceert nieuwe afvalbakken in het stadscentrum. Het gaat om een nieuw type voor restafval en pmd.

 1. REEKS. Tien tips voor de zomer van 2022 in Blankenberge: veel muziek, #LikeMe en zelf speuren naar De Mol
  PREMIUM
  Blankenberge

  REEKS. Tien tips voor de zomer van 2022 in Blankenber­ge: veel muziek, #LikeMe en zelf speuren naar De Mol

  Dat Blankenberge een gezellige familiebadplaats is, met een combinatie van ongecompliceerd strandplezier met mooie natuurgebieden en verrassende architectuur uit de belle époque, dat is geen nieuws meer. Ben je jong en avontuurlijk, een familiemens of eerder een sportief type? Goed nieuws, want iedereen komt deze zomer aan zijn trekken dankzij het veelzijdige evenementenaanbod met klassiekers en tal van nieuwigheden. Wij selecteerden er alvast 10.
 2. MNM is gestart met zijn uitzendingen vanop de zeedijk in Blankenberge en daar is Torhoutenaar Brahim heel blij mee: “Dit voelt een beetje aan als thuiskomen”
  Blankenberge

  MNM is gestart met zijn uitzendin­gen vanop de zeedijk in Blankenber­ge en daar is Torhoute­naar Brahim heel blij mee: “Dit voelt een beetje aan als thuiskomen”

  Sinds vrijdag heeft MNM zijn intrek genomen in de zomerstudio op de zeedijk van Blankenberge, aan de O’Neill Beach Club. Voor Torhoutenaar Brahim voelt het een beetje aan als thuiskomen. Hij pendelt elke weekdag tussen zijn woonplaats in de Brusselse rand en de badstad om er het blok tussen 10 en 14 uur te presenteren.
 1. Duurzame ledverlichting voor sporthal De Sportdoze
  Blankenberge

  Duurzame ledverlich­ting voor sporthal De Sportdoze

  In Sporthal De Sportdoze werd tussen 13 en 24 juni nieuwe verlichting geïnstalleerd. Zowel de grote sportzaal als de spiegelzaal kregen nieuwe, ecologische ledverlichting. Deze duurzame verlichting heeft een kostenplaatje van 51.848,76 euro. De terugverdientijd wordt geschat op minder dan 6 jaar en zal door de stijgende energieprijzen ongetwijfeld nog veel sneller teruglopen. Bovendien is er in de toekomst ook veel minder onderhoud nodig voor de lichtinstallatie.