Zo moet de Grote Markt in Blankenberge er straks uitzien.
Volledig scherm
Zo moet de Grote Markt in Blankenberge er straks uitzien. © RV

Voorbereidende werken voor heraanleg van Grote Markt in Blankenberge gaan van start

BlankenbergeDe voorbereidende nutswerken voor de heraanleg van de Grote Markt in Blankenberge starten op 25 mei. De bedoeling is om voor de zomer alles voor te breiden aan het Conscienceplein. Na de zomer schuiven de werken op naar de Grote Markt zelf.

 1. Dit valt er deze zomer te beleven in het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist: van een themawandeling tot unieke fototentoonstelling
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  Dit valt er deze zomer te beleven in het Zwin Natuur Park in Knok­ke-Heist: van een themawande­ling tot unieke fototen­toon­stel­ling

  Deze zomer pakt het Zwin Natuur Park uit met een aantal nieuwe activiteiten voor het ruime publiek. Bezoekers kunnen aansluiten bij verschillende themawandelingen over de vogels, planten en de getijdenwerking van het bijzondere natuurgebied of kiezen voor een ontspannende gezinswandeling met speelse opdrachten. Daarnaast zijn er ook heel wat activiteiten in het park op het huttenparcours en is de wereldvermaarde fotografietentoonstelling ‘Wildlife Photographer of the Year’ te bezoeken. Ook de kleinsten worden niet vergeten: voor hen zijn er knutselactiviteiten, een voorleesverhaal en een zoektocht. Een overzicht.
 2. En plots zijn veertien kunstwerken met waarde van 20 miljoen euro weg uit natuurgebied in Knokke-Heist: “Het is hier geen jungle”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  En plots zijn veertien kunstwer­ken met waarde van 20 miljoen euro weg uit natuurge­bied in Knok­ke-Heist: “Het is hier geen jungle”

  “Zonder vergunning kunnen we niet tolereren dat er zomaar kunstwerken worden neergepoot. Zeker niet in natuurgebied.” Burgemeester Piet De Groote (GBL) heeft veertien kunstwerken van de openluchtexpo Sculpture Link laten verwijderen. Reden? Er was geen vergunning. Curator Alexander Tuteleers wist naar eigen zeggen van niks. Iets wat ze in Knokke-Heist dan weer tegenspreken. Het resultaat blijft hetzelfde: de kunstwerken van de Britse kunstenaar Barry Flanagan, met een waarde van 20 miljoen euro, zijn weggehaald.