Vlnr.: Kris De Vlaeminck (Studiobureau Verhaeghe), Yves Olivier (Olivier Construct), Nico Germonprez (stad Blankenberge) en Nils Synhaeve (Hexagon Vastgoedontwikkeling).
Volledig scherm
Vlnr.: Kris De Vlaeminck (Studiobureau Verhaeghe), Yves Olivier (Olivier Construct), Nico Germonprez (stad Blankenberge) en Nils Synhaeve (Hexagon Vastgoedontwikkeling). © Jennis Desmet

Vlotter verkeer nabij bedrijvenpark Tintersweghe dankzij nieuwe straat en aanpassingen aan Brugse Steenweg

BlankenbergeIn Businesspark Tintersweghe in Blankenberge is een nieuwe straat afgewerkt, zodat het verkeer er in de buurt vlotter kan verlopen.

 1. Tien jaar geleden leverden Stefan (58) en Lut (59) hun Michelinster vrijwillig in, nu sluiten ze ook de deuren van hun Bistrotheek: “Geen minuut met tegenzin gewerkt”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  Tien jaar geleden leverden Stefan (58) en Lut (59) hun Michelin­ster vrijwillig in, nu sluiten ze ook de deuren van hun Bistro­theek: “Geen minuut met tegenzin gewerkt”

  Voormalige sterrenchef Stefan Billiau (58) en zijn vrouw Lut Maenhout (59) sluiten eind deze week de deuren van Bistrotheek Billiau in de Dumortierlaan in Knokke-Heist. Tot 2013 baatten ze sterrenzaak De Oosthoek uit, waarna rugproblemen de gastvrouw bijna noodgedwongen deden stoppen. Uiteindelijk startten ze met een nieuwe, kleinschaligere zaak waar een Michelinster geen ambitie meer was. “De tranen bij de vaste klanten bewijzen dat we doorheen de jaren iets neergezet hebben”, zegt Lut, die alle vertrouwen heeft in de nieuwe uitbaters Pascal Jekel en Phusita Boonson.
 2. Lokaal bestuur Blankenberge organiseert workshops in het kader van tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid
  Blankenberge

  Lokaal bestuur Blankenber­ge organi­seert workshops in het kader van tiendaagse van de Geestelij­ke Gezondheid

  Van 1 tot 10 oktober wordt in Vlaanderen de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid georganiseerd. Onder het motto ‘samen veerKRACHTig’ wordt iedereen aangemoedigd om de eigen kracht te ontdekken. Het lokaal bestuur van Blankenberge organiseert op 1 oktober van 14 tot 18 uur een gratis namiddag vol activiteiten in het kader van deze 10-daagse en dat voor jongeren en hun ouders.
 3. Nieuwe hotspot in Knokke-Heist, waar elektroboer Vincent Florizoone restaurant 2Roast opent: “De combinatie met mijn boerderij is perfect”
  PREMIUM
  Knokke-Heist/Loppem

  Nieuwe hotspot in Knok­ke-Heist, waar elektro­boer Vincent Florizoone restaurant 2Roast opent: “De combinatie met mijn boerderij is perfect”

  Loppemnaar Vincent Florizoone (43) - ofwel elektroboer Flori - staat aan het fornuis van het Knokse restaurant 2Roast aan het Alfred Verweeplein. De ‘beste jonge chef van 2006’ en de ‘beste bierchef van België’ volgens Gault&Millau maakt er bij de bereiding van zijn gerechten enkel gebruik van biologisch geteelde groenten en stressvrij vlees. “Dit is de toekomst”, is hij overtuigd.
 1. HUIZENJACHT. Het ‘Loveringem’ van Chantal: “De tijd heeft hier minder stilgestaan dan wat je op tv te zien krijgt”
  PREMIUM
  Alveringem/Lo-Reninge/Veurne

  HUIZEN­JACHT. Het ‘Loveringem’ van Chantal: “De tijd heeft hier minder stilge­staan dan wat je op tv te zien krijgt”

  Is het de moeite waard om een woning te kopen in het ‘Loveringem’ van politie-inspecteur Chantal, die elke zondagavond op Eén op de buis komt? We trokken naar het kleinere Lo-Reninge en Alveringem, naar grotere buurstad Veurne, en laten immo-experts er hun licht op schijnen. “Die oudere huizen in ‘Chantal’? Er zijn nochtans veel nieuwe woonwijken waar het aangenaam én betaalbaar wonen is.”
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.