De cannabisplantage bevatte meer dan 1.000 planten. (illustratiebeeld)
Volledig scherm
De cannabisplantage bevatte meer dan 1.000 planten. (illustratiebeeld) © Kristof Pieters

Viertal riskeert 40 maanden cel voor grote cannabisplantage in buurt van jachthaven

BlankenbergeDrie Albanezen en een Italiaan riskeren 40 maanden cel voor het opzetten van een cannabisplantage in Blankenberge. In een woning nabij de jachthaven werden vorig jaar ruim 1.000 planten aangetroffen.

 1. Bal van de Burgemeester is geannuleerd, Winterpret gaat wél door: “We willen het probleem niet naar andere gemeenten doorschuiven”
  Blankenberge

  Bal van de Burgemees­ter is geannu­leerd, Winterpret gaat wél door: “We willen het probleem niet naar andere gemeenten doorschui­ven”

  Door de stijgende coronacijfers annuleert het Blankenbergse stadsbestuur het jaarlijkse Bal van de Burgemeester. Winterpret, het gloednieuwe winterconcept van de badstad, gaat wel door. “Als wij Winterpret zouden sluiten, zou iedereen zich verplaatsen naar de gemeenten waar wel nog iets doorgaat”, zegt burgemeester Björn Prasse (Open Vld).
 2. Coronacijfers in West-Vlaanderen blijven slecht, maar voorlopig komen er geen bijkomende maatregelen: “Besmettingsgraad is slechter dan nationaal gemiddelde”
  West-Vlaanderen

  Coronacij­fers in West-Vlaanderen blijven slecht, maar voorlopig komen er geen bijkomende maatrege­len: “Besmet­tings­graad is slechter dan nationaal gemiddelde”

  Op dit moment is 30 procent van de bedden op Intensieve Zorg in West-Vlaamse ziekenhuizen bezet. Dat zegt gouverneur Carl Decaluwé na nieuw overleg met de provinciale crisiscel. Bijkomende maatregelen komen er niet, maar Decaluwé roept alle burgemeesters wel op om hun eigen inwoners en handelaars te sensibiliseren. “Het komt er nu op aan om de federale maatregelen in de werkelijkheid strikt toe te passen en hierop verdere controle uit te oefenen”, aldus de gouverneur.